16. december 2017
Det er kun kort tid siden, at Grevegymnasten Florin Purge vandt tre gange sølv ved det individuelle DM. Ved NM i Greve Idræts Center gjorde han det meget fornemt og var tæt på en guldmedalje.
Det er kun kort tid siden, at Grevegymnasten Florin Purge vandt tre gange sølv ved det individuelle DM. Ved NM i Greve Idræts Center gjorde han det meget fornemt og var tæt på en guldmedalje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Greve gymnast med til at vinde NM sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greve gymnast med til at vinde NM sølv
Sydkysten - 23. april 2012 kl. 08:59
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Gymnastik: De danske deltagere triumferede ved NM i idrætsgymnastik i Greve, hvor den arrangerende klub også selv var med helt fremme.

Fra Greve var det Florin Purge, som imponerede ved at vinde sølv for hold, efter at han havde været meget tæt på guldet.

Faktisk var han kun 0,15 point fra guldet.

Det tætte kapløb var resultatet af en meget spændende holdkonkurrence, hvor Danmark måtte se sig besejret af Finland med 0,15 point. Florin Purge kom i finalen i ringe, og med en flot øvelse placerede han sig som nummer fire , meget tæt på bronzemedaljen.

Ved mesterskaberne for u/14 opnåede Christian bramsholm fra Greve en samlet 4. plads i holdkampen. Trods en skadet albue leverede han fine øvelser og var medvirkende til, at Danmark var tæt på at vinde bronze, siger Grevelederen Holger Himmelstrup.
Seks medaljer
Guld, guld og guld blev det til for Danmarks absolut bedste idrætsgymnast Helge Vammen, da han i weekenden deltog ved Nordisk Mesterskab i Greve. I alt stod Helge Vammen for seks ud af de otte medaljer, som de danske herregymnaster tog med hjem. På pigesiden viste holdet gode takter.

Danmarks bedste idrætsgymnast satte endnu en tyk streg under sine gymnastiske færdigheder, da han ved weekendens NM løb med hele tre guldmedaljer. Det blev til guld i mangekampen lørdag og guld i disciplinfinalerne i bensving og barren søndag. Desuden fik Helge Vammen sølv i øvelser på gulv og bronze i spring over hest og recken.

- Helge gør det rigtig godt og viser en fin form forud for EM, siger Henrik Bertelsen, elite- og talentchef i Danmarks Gymnastik Forbund.

Det var dog ikke kun Helge Vammen, der gjorde en god figur ved NM. I ringene præsterede Mathias Lee Hansen nok til at sikre sig sølv, mens Marcus Fuglsig fik bronze i øvelser på gulv. Og hele holdet leverede så solid en indsats, at de var meget tæt på at løbe med guldet i holdkonkurrencen.

- Vi er 0,15 point fra en guldmedalje, så vi er så tæt på, som vi næsten kan være uden at få guld, siger Henrik Bertelsen. Elite- og talentchefen er dog godt tilfreds med herrernes indsats ved NM.

- Jeg synes, drengene gør det rigtig godt, og vi er det tætteste på en guldmedalje i holdkonkurrencen, vi har været i 20 år, siger han.
Overraskelse
Pigerne overraskede Selvom det ikke blev til medajler for pigerne, hæfter Henrik Bertelsen sig ved en flot fremgang på pigesiden.

- Vi bliver nr. 4 foran Island og med en bronzemedalje inden for rækkevidde i holdkonkurrencen. Det er en flot fremgang efter, at vi i mange år har ligget som den sikre sidsteplads i nordisk sammenhæng, siger Henrik Bertelsen. Mette Hulgaard deltog for første gang efter sin knæskade før VM sidste år og er allerede nu på et flot niveau.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk