14. november 2018
I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid.
I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Græskar, roer og (u)hyggelige fortællinger på Greve Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Græskar, roer og (u)hyggelige fortællinger på Greve Museum
Sydkysten - 29. oktober 2017 kl. 07:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vær med til en familievenlig, hyggelig allehelgenseftermiddag på Greve Museum søndag den 29. oktober, hvor der skal fejres Allehelgen og Halloween med lygter af roer eller græskar og spændende fortællinger fra gamle dage.

Klokken 12.00 til 12.45 er der (u)hyggelige fortællinger i stuehuset: Når mørket sænkede sig over landsbyens gårde i gamle dage, blev der ofte fortalt historier. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på Allehelgensdag. Kom og tag plads i den gamle stue og hør, hvorfor man var bange for ondskab og ånder i gamle dage.

Klokken 13.00 til 15.30 er der maske- og lygteværksted: I dag kender mange børn bedst Allehelgen som Halloween, hvor børn og voksne klæder sig ud som spøgelser, hekse eller andre uhyggelige væsener. I vinduerne eller foran hoveddøren pynter vi med udskårne græskarhoveder med levende lys i. Oprindeligt er græskarlygten Jack O-Lantern opkaldt efter et irsk sagn om "Stingy Jack", som efter sin død ikke kunne komme i himmelen eller i helvede, fordi han havde narret fanden. Ifølge myten går han stadig rundt med et stykke gloende kul i en udskåret roe og leder efter et sidste hvilested. I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid.

På Greve Museum kan børn og voksne lave deres egen lygtemand eller og selvfølgelig også få den med hjem. Museet har både roer og græskar at skære lygter af.

Arrangementet foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9 2670 Greve. Telefon 43 40 40 36, søndag den 29. oktober klokken 12.00 til 15.30. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig - bare mød op.

Det er gratis at gå med på tur i stuehuset, mens der vil være materialepriser på græskar og roer i værkstedet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk