5. juli 2020
Arkivfoto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt til børnene: Leos Legeland åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt til børnene: Leos Legeland åbner igen

Leg. Leos Legeland i Ishøj har været tvunget til lukke ned under forårets corona-pandemi. Men nu planlægges genåbningen, og en række foranstaltninger sikrer en tryg oplevelse for gæsterne.

Sydkysten - 17. juni 2020 kl. 15:29
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leos legeland i Ishøj genåbner mandag 22. juni efter at have været lukket ned siden 12. marts på grund af corona-pandemien. Det bekræfter Leos Legeland overfor Sydkysten.

Det bliver dog på en lidt anden måde, end man har været vant til, da der fortsat er en del hensyn, der skal tages, for at mindske risikoen for smittespredning, og for at oplevelsen bliver tryg for gæsterne.

- Det har været en selvfølge at sætte såvel gæster som personalets sikkerhed i første række og lukke ned. Vi har brugt tiden på at gennemgå alle vores rutiner og se på, hvad der har været nødvendigt at lave om på for at sikre, at vi kan åbne trygt og følge alle regler og anbefalinger. Det har vi nu været igennem og vi er klar til at åbne, siger Peter Westenberg, landechef for Leos Legeland i Danmark.

Den største forandring bliver, at antallet af besøgende på samme tid reduceres via et nyt bookingsystem, som kommer i brug på alle markeder. I systemet kan gæsterne booke deres legetid på forhånd, og på den måde kan Leos sikre, at der ikke kommer for mange gæster på samme tid.

- Faktisk er trængsel vores mindste udfordring, så længe vi planlægger lidt. De fysiske rammer er så tilpas store, og der er altid noget man kan lave uanset, hvor i rummet man befinder sig - både for voksne og børn. Med bookingsystemet kan vi i højere grad planlægge, og det gør det lettere for personalet at have styr på pladsen. Det gør det også nemmere for forældrene at planlægge deres besøg, og mange har faktisk tidligere efterspurgt den mulighed, fortsætter Peter Westenberg.

FAKTA
Det kan du gøre

 • Leos Legeland kan kun tage imod et begrænset antal gæster, derfor skal besøg bookes og betales på forhånd via hjemmesiden.
 • Føler du dig sløj, træt eller syg, så bliv hjemme, og kom tilbage en anden gang.
 • Respekter, at andre leger i legelandet. Både børn og voksne skal tænke på at holde afstand til gæster fra andre grupper. Tal med børnene om at vente til det bliver deres tur ved attraktionerne.
 • Tænk over at vaske hænder ofte. Vi har placeret håndsprit flere steder i vores legeland. Anvend den gerne. God håndhygiejne synes at være en af de mest effektive måder at beskytte sig selv og hinanden.


Det gør Leos Legeland • Skiltning, information og gulvmarkeringer for at minde om at holde afstand.
 • Færre borde i serveringsområdet for at opfylde målet om sikker afstand.
 • Begrænset antal besøgende i legelandet via nyt bookingsystem.
 • Udvidede rengøringsrutiner. Alle kritiske kontaktflader behandles under og mellem besøgene.
 • Øget frekvens for skemalagt rengøring af toiletter.
 • Ekstra inspektion af legeområder.
 • Nyt desinficeringsudstyr er indkøbt til alle legelande.
 • Øget antal håndspritstationer.
 • Ingen bestikholdere (bestik lægges individuelt på hver bakke).
 • Opfordring til gæsterne om at anvende kontantfri betalingsmidler
 • Tydelige regler for ind- og udgang for at undgå trængsel med et reguleret køsystem.
 • 30 minutters pause mellem hver entretid/legetid.
 • Fest- og gruppebookinger er lukket indtil videre.
 • Vi har fjernet boldene i boldhavet

Udover de tiltag som i dag er kendt overalt, som markeringer på gulvet og skilte, som hjælper gæster med at huske at holde afstand til hinanden, bliver der lagt stor vægt på øget rengøring af legelandene. Leos Legeland har allerede skrappe daglige, ugentlige og månedlige rengøringsrutiner, men nu indføres der endnu strengere krav og kontroller.

- Vi fokuserer nu blandt andet endnu mere på løbende rengøring af alle overflader i løbet af dagen. Det drejer sig om alt fra desinficering til fjernelse af bolde i boldhavet og bestik fra bestikholderne i restauranterne. Vi gør alt, hvad vi kan for at gæsterne kan føle sig trygge, siger Peter Westenberg.

Foreløbigt kommer man heller ikke til at kunne tilbyde fødselsdagsarrangementer i Leos Legeland. Det er simpelthen endnu en sikkerhedsforanstalning for både gæster og personale, som ellers ville skulle være tæt sammen i forholdsvist begrænsede omgivelser.

- Reglen om at holde afstand gælder jo desværre også for Leo selv. Så det kan være en god ide for forældre lige at advare de yngste gæster om, at man ikke kan give ham et kram endnu, slutter Peter Westenberg.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?