22. september 2020
Henrik Winther Karlsen og Allan Eggers ses her sammen med borgmester Niels Hörup.
Henrik Winther Karlsen og Allan Eggers ses her sammen med borgmester Niels Hörup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt makkerskab giver vind i sejlene for Solrødvirksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt makkerskab giver vind i sejlene for Solrødvirksomhed

Håndværksfirmaet GLH Totalbyg bød borgmester Niels Hörup indenfor til en rundvisning og en fortælling om, hvordan et godt makkerskab kan skabe en virksomhed med både udvikling og v

Sydkysten - 22. marts 2020 kl. 10:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Solrød Kommunes borgmester Niels Hörup besøgte GLH Totalbyg. Det blev til en times god snak og rundvisning i selskab med Henrik Winther Karlsen, der sammen med Allan Eggers Pedersen ejer solrødvirksomheden.

- Det startede jo egentlig med, at min far havde VVS-firma i Gammel Hastrup, hvor jeg først var i lære og siden fik job. Jeg har også altid selv haft et stærkt selvstændighedsgen, så derfor var det helt naturligt, at jeg skulle have mit eget CVR-nummer, fortæller Henrik Winther Karlsen.

Helt fra begyndelsen har Henrik arbejdet tæt sammen med sin gode ven Allan Eggers Pedersen, og for 6 år blev Allan da også partner i virksomheden.

- Allan og jeg har kendt hinanden i mange år. Vi er meget forskellige, men samtidig supplerer vi hinanden godt. Det gav derfor god mening at slå os sammen, så vi ejer virksomheden i fællesskab. Opgaverne kan vi også deles om og således overkomme meget mere - faktisk så meget, at vi er blevet kåret som Gazellevirksomhed tre år i træk, fortæller Henrik Winther Karlsen.

Borgmesteren fik også anledning til at høre om, hvorfor virksomheden flyttede til Solrød Kommune i 2017.

- I dag har GLH Totalbyg specialiseret sig indenfor totalløsninger, renovering af vådrum og servicering af boligselskaber og vi har et stærkt team af medarbejdere, som med hver deres specialkompetencer supplerer hinanden. Vi kan derfor klare rigtig mange typer af opgaver og vi ville gerne tættere på de boligselskaber, som vi servicerer fast, og møde beboerne lokalt, siger Henrik Winther Karlsen.

Og den beslutning vækker glæde hos Niels Hörup:

- Vi er optaget af at være en attraktiv kommune for virksomheder, og vi har fx valgt at friholde erhvervslivet fra den særlige erhvervsskat, dækningsafgiften, derfor glæder det mig naturligvis også, når virksomheder vælger at rykke teltpælene op og flytte til Solrød Kommune, siger borgmester Niels Hörup, som også glæder sig over, at han på besøg hos de lokale virksomheder får et kig ind i hverdagens maskinrum, der gør, at kommunen bedre kan understøtte virksomhedernes vækst og udvikling.

Har debatten om sexisme taget overhånd?