14. april 2021
Butikscentret er fortsat mere tomt end godt er. Arkivfoto: Søren Schaadt Larsen
Butikscentret er fortsat mere tomt end godt er. Arkivfoto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genåbning er konkurrenceforvridende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genåbning er konkurrenceforvridende
Sydkysten - 04. marts 2021 kl. 11:49
Af Søren Schaadt Larsen

Første runde af en genåbning af butikkerne blev fra begyndelsen af marts sat i gang. Butikker, som ligger udenfor, kan nu åbne. Det efterlader butikscentrene med en endnu længere nedlukning, og i Ishøj Bycenter ærgrer man sig:

- Det er hårdt. Det er rigtigt hårdt at være butiksdrivende i butikscenter, når man kan se butikkerne udenfor kan åbne, siger Vibeke Lønborg, Center Marketing Manager i centret.

Hun peger på, at en sådan genåbning er konkurrenceforvridende:

- Nogen butikker indenfor sammen branche må gerne åbne, mens andre ikke må. Det er de rigtigt kede af. Og vi er rigtigt kede af, som ledelse i centret, at de ikke får samme muligheder som resten af branchen. Havde de tilsvarende butikker ligget på et åbent strøg, så var de åbne nu, og det er i virkeligheden konkurrenceforvridende, siger Vibeke Lønborg.

Hun forklarer, at nedlukningen i forvejen har været hård ved de lukkede butikker, og at de gerne ville have haft chancen nu:

- Vi kunne godt have tænkt os, at vi også havde fået lov til at åbne, siger hun og understreger i samme åndedrag, at nogle af centrets butikker fortsat har åbent: Nemlig de, der falder ind under kategorierne fødevarer eller medicinsk udstyr. Resten håber på en snarlig genåbning:

- De står og tripper, og der er også personale i butikkerne, som gør klar til en forhåbentlig genåbning den 6. april. Jeg ved, at de allerede er begyndt at shine butikkerne op, siger Vibeke Lønborg.

Nogle enkelte butikker kan dog allerede genåbne mandag 8. marts:

- Nogle af vores Røde Kors-butikker kan åbne fra gaden. Og det gør de fra mandag. Det er både Møbelbutikken og tøjbutikken, siger Vibeke Lønborg.

Hun husker på, at man fortsat skal huske mundbind:

- Man skal altså huske, at tage sit eget mundbind med, når man færdes i centret. Vagten har som god service givet et mundbind, hvis man havde glemt det. Men man skal altså huske det, lige som man skal alle andre steder.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?