18. november 2018
Gallafesten på Solrød Gymnasium er ligeså gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en knap 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør.
gallery icon

Se billedserie

Gallafesten på Solrød Gymnasium er ligeså gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en knap 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gallafest på Solrød Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gallafest på Solrød Gymnasium
Sydkysten - 15. marts 2017 kl. 17:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indimellem rulles den røde løber ud på Solrød Gymnasium, og det var godt den lå klar i fredags. Fra klokken 17.30 ankom skolens elever nemlig løbende - smukkere end nogensinde før.

Gallafesten på Solrød Gymnasium er ligeså gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en knap 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør. Alligevel sneg der sig igen i år nye konceptdetaljer ind i planlægningen. I år var der eksempelvis to flotte og forskellige fotovægge som baggrund for årets gallabilleder, der forevigede de smukke gallapar. Både fotografer og elever havde det sjovt med at agere stjerner for en aften, hvorfor billederne stråler af fællesskab mellem blomsterne af Danmarks ungdom.

I kantinen var der pyntet op med blomster i knop. Langbordene blev fyldt op klassevis, men der var indtil flere lærere, der måtte se efter en ekstra gang for at genkende deres egne klasser. De unge mænd i smoking, habit og slips eller butterfly så pludselig fem år ældre ud, ligesom de unge kvinder havde transformeret sig fra ællinger til svaner. Intet var overladt til tilfældighederne i forhold til hår, makeup, kjoler og sko.

Middagen blev nydt i fællesskab, krydret som den var med musikalske indslag og let tilgængelig lyrik af Johnny Mogensen.

Aftenens højdepunkt nærmede sig, da gulvet blev ryddet til dans og skulle indvies af 3.g'ernes lanciers. Klasserne har øvet sig på dansen i ugerne op til festen alle tre år, og derfor var både chassé og herremølle ved at være på plads inden gymnasietidens store finale. Gulvet var tæt pakket, så hver kvadrille havde ikke mange kvadratmeter at gøre med. Det gav bare anledning til, at parrene måtte stå lidt tæt, og da musikken spillede, blev der bukket og nejet, så det havde været Amalienborg værdigt.

Efterfølgende var det alle 1. og 2.g'eres tur til at svinge skørterne. Gymnastiktimerne havde tydeligvis givet pote, så den almene dannelse også på dette punkt allerede havde formet de kommende studenterårgange. Lanciers gør sig dog noget bedre i festtøj og dæmpet belysning end i joggingtøj under lysstofrør, og eleverne forstod at nyde de rigtige rammer.

De festlige rammer fortsatte, da musikken skiftede toneart og dansetrinene fik en ny karakter. Men samtaler, hygge, dans og kærlige blikke fortsatte sammen med festen i mange timer frem.

Solrød Gymnasium er sat i verden for at uddanne studenter, der efterfølgende tager en videregående uddannelse. Men ambitionen er også at eleverne på SG har det sjovt i et trygt og nært ungdomsmiljø, som danner hele mennesker. Derfor skal den røde løber også ind imellem rulles ud.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk