22. juni 2021
Politiet har de seneste dage stoppet to bilister, der har overtrådt reglerne. Foto: Thomas Olsen
Politiet har de seneste dage stoppet to bilister, der har overtrådt reglerne. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld, fart og frakendt kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld, fart og frakendt kørekort
Sydkysten - 17. maj 2021 kl. 11:42

Søndag klokken Kl. 14.10 kørte politiets videobil ad Køge Bugt Motorvejen, hvor patruljen startede en hastighedsmåling og videooptagelse af en bilist, som kørte i høj fart i sydlig retning.

Bilisten blev målt til at køre omkring 180 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 110 km/t, og den foretog overhaling højre om flere bilister i den tætte trafik. Så han blev blinket ind til siden af patruljen.

Bilisten viste sig at være en 29-årig mand fra Hedehusene, som var frakendt førerretten, da i en tidligere sag, hvor var kørt galt med en promille over 2,0.

Den 29-årige var også ved dagens kontrol påvirket af både spiritus og kokain. Han blev derfor anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Videoen indsendes nu til Nationalt Færdselscenter, som laver en beregning af den præcise hastighed under kørslen.

Den 29-årige blev vejledt om risikoen for, at hans bil blev konfiskeret, hvis han fortsatte med at køre bil. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sagen.

Fartsynder fik taget bilen på Karlslunde Landvej fredag. Klokken 20.56 var betjente fra færdselsafdelingen på Karlslunde Landevej i Greve og lave en hastighedsindsats med lasermåling, da en bilist kom kørende mod syd i alt for høj fart. Målingen lød på hele 111 km/t i byzonen, hvor det er tilladt at køre højst 50 km/t. Bilisten blev vinket ind til siden og den 26-årig mand fra Greve gav betjenten sit kørekort - men han fik det ikke tilbage.

Han blev i stedet sigtet for at køre alt for hurtigt og gjort bekendt med, at han førerret blev inddraget på stedet, da hastighedsoverskridelsen var på mere en 100 %. Den 26-årige må derfor ikke køre bil, mens sagen behandles. Sagen lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

På baggrund af de nye skærpede regler mod vanvidsbilisme beslaglagde politiet bilen, som tilhørte den 26-årige selv. Ved en hastighedsoverskridelse på 100 % kan bilen ifølge færdselslovens regler beslaglægges med henblik på konfiskation.

Den 26-årige accepterede både førerretsinddragelsen og beslaglæggelsen af bilen. Retten vil senere tage stilling til om bilen kan endeligt konfiskeres, når hastighedssagen skal afgøres.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?