20. april 2019
Ally er en af de hunde, som har nydt godt af hundestranden i Hundige. Hendes ejere, Anne og Bjarne Byrgesen, fortæller, at både hun og deres anden hund, Coco, har nydt at få en dukkert i sommervarmen. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Ally er en af de hunde, som har nydt godt af hundestranden i Hundige. Hendes ejere, Anne og Bjarne Byrgesen, fortæller, at både hun og deres anden hund, Coco, har nydt at få en dukkert i sommervarmen. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøg med hundestrand godt modtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg med hundestrand godt modtaget
Sydkysten - 09. august 2018 kl. 12:33
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden juni har hundeejere haft mulighed for at lufte deres firbenede venner på en særlig strækning af Hundige Strand. Her har Strandparken I/S, et interessentskab mellem Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner, nemlig søsat et forsøg på at lave en hundestrand, hvor hunde kan løbe løse og bade i vandet.

- I Strandparken har vi den regel, at hundene ikke må færdes på strand- og klitområder i sommerperioden - og det har hen over årene medført mange henvendelser fra hundeejere, som godt kunne tænke sig en strækning, hvor de kan bade eller være på stranden med deres hund, siger Fie Helene Lillelund, landskabsarkitekt i Strandparken I/S.

Hun forklarer, at det især er af hygiejniske årsager, at hunde ikke må færdes på strand- og klitområder fra den 1. maj til den 1. september. Samtidig må der ikke være hunde på strækninger med blåt flag, fortæller hun.

Gode forhold

For at imødekomme hundeejerne åbnede man allerede sidste år en hundeløbegård i strandområdet ved Brøndby og Vallensbæk Strand, men der var stadig et ønske om at få en strækning på stranden, hvor hunde var tilladt. Strækningen i Hundige er udvalgt til forsøget, blandt andet fordi den har de forhold, som en hundestrand kræver, fortæller Fie Helene Lillelund.

- Den ligger tæt på parkeringsmuligheder - man skulle gerne kunne komme dertil i bil uden at skulle gå særlig langt - der er toi- letforhold, og så er det en strækning uden blåt flag, som har en naturlig ende nede ved molen, forklarer landskabsarkitekten.

Man finder hundestranden sydvest for parkeringspladsen for enden af Hundige Havnevej, hvor den ligger placeret imellem Greve Marina og der, hvor strækningen med det blå flag begynder. Her var Anne og Bjarne Byrgesen fra Hvidovre tirsdag eftermiddag på besøg sammen med børnebørnene Emma og Valdemar og de to hunde Ally og Coco.

- Hundene nyder det virkelig, siger Anne Byrgesen og fortæller, at det har været godt for dem at komme ud at bade i det varme vejr.

Kun enkelte klager

Fie Helene Lillelund fortæller da også, at Strandparken I/S har modtaget mange positive tilbagemeldinger på tiltaget fra hundeejere, som er glade for, at deres hunde også kan få en afkølende dukkert i sommervarmen.

Som sommeren er skredet frem, har man også modtaget enkelte klager og forbedringsforslag. Hun forklarer, at det blandt andet har drejet sig om skiltning og en manglende skraldespand.

- Vi har også haft et par henvendelser om, at der lå hundeafføring på stranden. Det er nogle, vi har fået lige nu her, så vi har ikke nået at følge op på det endnu, men vi tager derned en af dagene og ser, hvor meget det drejer sig om, siger Fie Helene Lillelund og tilføjer:

- Vi har også fået en enkelt henvendelse eller to på, at hundene er løse, for det kan der være nogle, som er utrygge ved. Derfor henstiller vi selvfølgelig til, at når man har sin hund løs, skal man have styr på den 100 procent.

Om hundestranden vender tilbage til næste sommer, vil først vise sig, når forsøget er blevet evalueret af Strandparken I/S.