11. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand for skolebestyrelsen: Havde startet en god dialog med nye forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for skolebestyrelsen: Havde startet en god dialog med nye forældre
Sydkysten - 26. februar 2021 kl. 10:02
Af Emil Abkjær Kristensen

Michael Schrøder, formand for skolebestyrelsen på Arenaskolen, er godt klar over, at skolen ikke har det bedste ry i Greve Kommune.

arrow Læs også: Arenaskolen må nøjes med et spor i årets børnehaveklasse

Men han mener, at skolen er langt bedre end sit rygte og især i de senere år er der gjort en stor indsats for at højne elevernes trivsel og faglige niveau og i de seneste tre år, har skolen Ifølge Undervisningsministeriets tal levet op til forventningerne, når man tager højde for elevernes sociale baggrund.

Han kan dog godt forstå, at nye forældre på skolen kan blive usikre, når de bliver tildelt en plads på Arenaskolen.

- Vi kunne godt se på Facebook, at mange søgte informationer omkring skolen, da pladserne var blevet fordelt. Vi kunne også se, at forældrene tog initiativ til at oprette en gruppe, hvor der var både nye og eksisterende forældre. Min oplevelse var at der var en god dialog, og at den indledende usikkerhed omkring skolestarten blev mindre, siger han.

Han kan godt være bekymret for, at politikernes beslutning om at flytte eleverne, kan sende nogle forkerte signaler.

- Skolen er inde i en meget positiv udvikling, og jeg synes desværre, at den her beslutning bidrager til forældrenes usikkerhed i forbindelse med deres børns skolestart. Jeg synes, politikkerne burde have stået ved de flydende skoledistrikter, som de selv har besluttet, efter en inddragende proces, hvor forskellige hensyn og faglige input blev vurderet samlet. Det bidrager i hvert fald ikke til at understøtte den gode udvikling, siger Michael Schrøder, der efter sommerferien vil have tre børn gående på Arenaskolen.

Ikke en nem beslutning
Claus Jensen, formand for skole- og børneudvalget understreger, at Arenaskolen er en god skole.

- Skolen har gjort det godt, de seneste år, og de har formået at løfte det faglige niveau. Det er også vigtigt for mig at sige, at det ikke har været en nem beslutning at træffe. Men i den her i situation har vi været nødt til at se på, hvor børnene kommer fra, og det har været en afvejning af, om man skulle tvinge forældrene over på Arenaskolen i for at tilgodese skolens gode stime, siger Claus Jensen.

Hos Michael Schrøder har beslutningen også vakt bekymring for, om det kommer til at danne præcedens fremadrettet, så skolen også i de kommende år kun får et enkelt spor.

Claus Jensen tror dog på, at der vil være nok børn i distriktet til, at skolen i fremtiden vil få to spor.

- Sidste år gik puzzlespillet op, og der kunne oprettes to klasser. Der er også planlagt et nyt, stort boligområde i distriktet, som på sigt vil betyde, at flere børn som udgangspunkt hører til Arenaskolen, siger han.

Han vil dog ikke afvise, at en lignende situation som i år kan opstå.

- Sker det, må vi se på det til den tid, og viser det sig, at problemerne gentager sig, skal vi selvfølgelig tage sagen op politisk, siger Claus Jensen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?