6. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbereder sig på at teste elever to gange per uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbereder sig på at teste elever to gange per uge
Sydkysten - 23. februar 2021 kl. 11:17
Af Søren Schaadt Larsen soeren.larsen@sn.dk

Ishøj/Vallensbæk: Det ser ikke længere så sort ud, som det har gjort, og en genåbning er så småt på trapperne. Borgmestrene Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) og Henrik Rasmussen (K) glæder sig over, at nogle restriktioner kan lempes:

- Man vil arbejde på at åbne op på skoleområdet, forklarer Ole Bjørstorp. Ishøj står i den særlige situation, at de mindste elever også er sendt hjem og først torsdag bliver de klogere på, hvorvidt de kan komme tilbage.

En betingelse for en genåbning af skolerne over hele landet er et massivt testprogram.

- Man skal kunne teste to gange om ugen, og det er kommunerne der skal gøre det, forklarer Ole Bjørstorp.

- Det er en kæmpe opgave. Det er ikke noget, vi bare lige kan. Men vi er ved at træne personale i det og holder kursus i det, lyder det fra Henrik Rasmussen.

Opgaven ligger i, at kommunerne både skal have forældresamtykke, sikre dokumentation, samt finde folk, som kan stå for testene - som jo skal foretages på børn.

Søger frivillige
- Det skal være nogen, der kan noget med børn. Og de er ikke altid vilde med at få en pind langt op i næsen. Vi vil ikke sætte lærere til at teste. De har masser af andre ting at holde styr på. De skal ikke være dem, der skal holde styr på det også, siger han.

- Det kræver nogle specielle kompetencer, som vi ikke har in-house. Så alle de sygeplejerske og sundhedsfaglige, vi har, er sat på det her. Vi søger folk, der kan hjælpe frivilligt, som har kompetencerne til det, forklarer Vallensbæk-borgmesteren.

I Ishøj overvejer de stadig, hvordan man vil teste:

- Det er kommunerne der skal stå for det. Men man kan købe ekspertisen ude i byen, forklarer Ole Bjørstorp uden dog at lægge sig fast på, om man selv vil teste eller købe sig til ydelsen.

Hovedstaden åbner til sidst
På baggrund af Statens Serum Instituts seneste prognose for smittetal, overvejer Sundhedsstyrelsen, om områder, hvor der er få smittede, kan åbne før de hårdt ramte områder. I den forbindelse forventer Sundhedsministeriet at Bornholm snart kan åbne, mens en genåbning i hovedstadsområdet først kan ske i april, da man her er hårdest ramt.

Henrik Rasmussen mener, at det er helt i orden, at nogle landsdele får lov at åbne tidligere end andre:

- Vi så i Kolding, hvor hurtigt, det kan gå, siger han.

På Vestegnen håber man i stedet, at man med test-strategier og kampagner snart kan få de ældste klasser og ungdomsuddannelserne tilbage i klasselokalerne og ifølge Ole Bjørstorp ser arbejdet ud til at virke:

- Vi har med vores kampagner fået halveret smittetrykket, siger han og henviser til smitteopsporingen og #Detmåvigodt, som skal få unge til at tage tests.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?