21. november 2018
Den 37-årige mand gav sin modspiller en knytnæve i siden af ansigtet, så denne fik flere brud på øjenhuleknoglen og kindbenet. Det har givet ham 40 dages betinget fængsel.
Den 37-årige mand gav sin modspiller en knytnæve i siden af ansigtet, så denne fik flere brud på øjenhuleknoglen og kindbenet. Det har givet ham 40 dages betinget fængsel.
Foto: Pierluigi.Palazzi /Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldvold: Brækkede kindben på modspiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldvold: Brækkede kindben på modspiller
Sydkysten - 12. november 2017 kl. 10:09
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det koster en nu 37-årig mand en betinget fængselsdom og 17.000 kroner i erstatning, at han slog en modspiller under en fodboldkamp så hårdt, at denne blandt andet fik en hjernerystelse. Det har Retten i Glostrup afgjort.

Episoden fandt sted på fodboldbanerne ved Brøndby Strand Skole en aften i maj sidste år, hvor den nu dømte var på banen for Ishøj BK i kampen mod BSG Fodbold. Tilsyneladende tacklede han i første halvleg først sin modspiller og fældede ham bagefter, inden han gav ham et knytnæveslag i siden af ansigtet. Det skortede ikke på beviser i sagen. Her indgik en e-mail fra kampens dommer, som blandt andet indeholdt en kopi af breve til begge boldklubber om karantæne til både den nu dømte og offeret. Desuden blev tre videoer, som den tiltaltes bror havde på sin telefon, og journalen fra akutklinikken i Glostrup, der blandt andet viste flere brud på øjenhuleknoglen og kindbenet, brugt i bevisførelsen. Der var indkaldt syv vidner, blandt andet offeret selv.

Dommerne var uenige
Det omfattende bevismateriale var dog ikke nok til, at de tre dommere var enige i deres vurdering af sagen. To af dem mente, at den 37-årige skulle dømmes, ikke mindst på baggrund af et af vidnernes forklaring, samt det faktum, at manden efterfølgende blev tildelt karantæne af DBU.

Den ene dommer mente dog ikke, at det var grundlag nok for at dømme manden. Denne dommer lagde vægt på, at der ikke var andre vidner, der havde set spilleren, som slog, og at vidnerne forklarede, at gerningsmanden stak af fra banen efter knytnæveslaget. Flere vidner havde samtidig forklaret, at den tiltalte spillede begge halvlege, og derfor fandt den ene af dommerne altså ikke, at det var bevist, at den 37-årige var skyldig.

Selvom den ene af dommerne stemte for frifindelse, var det stemmeflertallet, der afgjorde den 37-åriges skæbne, og idømte manden 40 dages betinget fængsel for vold efter straffelovens paragraf 244. Anklageren havde ellers krævet en ubetinget fængselsstraf, men det valgte dommerne altså ikke at give, blandt andet fordi den dømte, der havde nægtet sig skyldig, ikke er tidligere straffet og på grund af hans gode personlige forhold. Desuden skal manden betale cirka 17.000 kroner til offeret for dennes sygemelding som svend som en følge af knytnæveslaget.

Kampen endte i øvrigt 3-1 til hjemmeholdet BSG Fodbolds fordel.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk