13. december 2018
Flowers by hand er primært en blomsterforretning, men det vil også være muligt at købe brugskunst, øl, vin, kaffe, te, delikatesser og specialiteter i butikken. Foto: Helle Midskov
gallery icon

Se billedserie

Flowers by hand er primært en blomsterforretning, men det vil også være muligt at købe brugskunst, øl, vin, kaffe, te, delikatesser og specialiteter i butikken. Foto: Helle Midskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flowers by hand åbner i Havdrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flowers by hand åbner i Havdrup
Sydkysten - 22. februar 2018 kl. 10:12
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

22-årige Sofie Frey Pedersen åbner lørdag den 24. februar blomsterbutikken Flowers by hand på Hovedgaden 7 i Havdrup.

- Jeg var i gang med at købe kolonihavehus, da min mor kom hjem og fortalte, at der var ophørsudsalg i butikken på Hovedgaden 7. I begyndelsen jokede jeg lidt med tanken om at leje lokalerne, men det med at åbne egen butik har været en drøm, fra jeg fik læreplads i en blomsterbutik. Så der gik kun en uge, så stod jeg med lejekontrakten i hånden, fortæller Sofie Frey Pedersen, som knokler for at få alt på plads, inden hun slår døren op lørdag formiddag.

- Nogle gange må man bare tage en chance og kaste sig ud i det. Det føles helt rigtigt, og jeg glæder mig til at åbne butik i Havdrup, hvor jeg bor, siger hun.

Så planerne om kolonihavehus er sat på standby indtil videre, og Sofie er glad for, at hun nu kan koncentrere sig om at åbne Flowers by hand med den centrale placering på Hovedgaden.

Mest blomster
Det bliver primært en blomsterbutik med masser af blomster, planter, potter og skåle, men derudover vil man også kunne købe øl, vin, kaffe, te, delikatesser, specialiteter og brugskunst.

- Det er vigtigt at sige, at det primært er en blomsterforretning, hvor der så bliver suppleret med lidt brugskunst på den lækre side og med nogle delikatesser og specialiteter som for eksempel pesto, øl fra Bryghuset Møn, chokolade fra Summerbird med mere. Den Lille Butik, som lå her før, solgte også meget kaffe og te, så det fortsætter jeg med at have et bredt udvalg af. Når man supplerer det normale sortiment i en blomsterbutik med nogle af de varer, jeg her har nævnt, så vil der også være god mulighed for at kunne tilbyde nogle lækre gavekurve, forklarer Sofie, som arbejder på at få flere aftaler i hus med forskellige leverandører.

Vandt DM i Skills
Selv om Sofie kun er 22 år, så har hun mange års erfaring, når det gælder om at binde buketter og stå i butik. Allerede da hun gik i 10. klasse, hjalp hun til i en blomsterbutik og gjorde det så godt, at hun samme sted blev tilbudt elevplads.

- Jeg var blot 15 år, da jeg begyndte hos Engstrupgård Blomster. Den daværende ejer solgte butikken et års tid efter, og jeg fik mulighed for at gøre min uddannelse færdig hos Skipper Blomster i Ballerup, hvor jeg efter fire år blev færdig som blomsterdekoratør. Min elevtid har været vildt spændende, jeg nyder at være kreativ og har stillet op i mange konkurrencer, hvor det var muligt at vise, hvad jeg kunne. Det er blandt andet blevet til 1. og 2. pladser ved DM i Skills, fortæller Sofie, som efter endt uddannelse valgte at rejse tre måneder til Asien sammen med en veninde.

- Da jeg kom tilbage, var jeg sikret arbejde i blomsterbutikken i Ballerup, men havde brug for at prøve lidt andet. Jeg var tre måneder i en butik på Christianshavn, og for nogle måneder siden begyndte jeg at freelance, og det har nok givet mig det fornødne mod til også at åbne butik. Mine freelance opgaver har kørt under navnet Flowers by hand, og jeg er blevet glad for det navn, så det skal butikken også hedde. Og så skal min butik kendes på god rådgivning og godt håndværk, og jeg håber, det vil falde i kundernes smag her i Havdrup, fortsætter Sofie.

Åbningstiderne i Flowers by hand vil være mandag til fredag fra 9:30 til 17:30 og lørdag fra 9:30 til 14. Så er der lukket om søndagen, der vil dog være enkelte søndage, hvor der er åbent.

Flowers by hand åbner lørdag den 24. februar klokken 9:30.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk