27. maj 2019
Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance dropper nu planerne om at udvide antallet af bolig-øer fra de aftalte seks til otte, efter at flere har kritiseret planerne.
Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance dropper nu planerne om at udvide antallet af bolig-øer fra de aftalte seks til otte, efter at flere har kritiseret planerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertalsgruppen dropper flere bolig-øer ved Langagergård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertalsgruppen dropper flere bolig-øer ved Langagergård
Sydkysten - 06. februar 2019 kl. 11:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om at ændre på strukturen og bygge to ekstra bolig-øer på Langagergård er lagt i graven, efter at Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance siger "nej tak". Det oprindelige antal bolig-øer står derfor ved magt.

Høringen er i fuld gang, men allerede nu har grundejerforeninger, Danmarks Naturfredningsforening og andre i lokalområdet udtrykt skepsis omkring de ekstra bolig-øer. Indsigelserne har gjort stort indtryk på de tre partier, der nu melder klart ud:

- Der er kommet nogle rigtig gode input med indsigelser fra hele lokalområdet. Det er gode saglige argumenter, som vi selvfølgelig gerne vil lytte til. Vi synes også det er vigtigt at bevare et grønt åndehul i Greve, så nu siger vi nej til planerne om nye bolig-øer og almene boliger, udtaler formanden for Plan- og Udviklingsudvalget Marc Genning fra Venstre i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne skrev i et læserbrev den 5. februar at flertallet havde ønsket flere bolig-øer og at der burde lyttes til den "massive protest" fra andre partier. Denne melding vækker undring hos flertalsgruppen.

- For Dansk Folkeparti er det vigtigt med områder, hvor man kan nyde naturen. Derfor ønsker vi ikke at udvide med ekstra bolig-øer, og det har vi sådan set allerede gjort de andre partier, herunder Socialdemokratiet, opmærksomme på. Vi ønskede blot at vente til efter høringsperioden, men der er åbenbart nogle, der går mere op i hurtige pressemeldinger end i godt og bredt samarbejde, udtaler Liselott Blixt, Viceborgmester (DF)

Flertalsgruppen ønsker ikke blot at skrinlægge planerne om de to ekstra bolig-øer, de vil også beskytte Langagergård mod højt byggeri og droppe planerne om alment boligbyggeri. Derfor slår partierne fast, at både byggeprocenter og højder forbliver uændret i forhold til de oprindelige planer.

- LA vil gerne bevare muligheden for at nyde naturen på Langagergård, og derfor har vi hele tiden været imod flere bolig-øer. Da vi ikke skal forøge bebyggelsesprocenten, må vi gå bort fra tanken om almennyttigt byggeri på Langagergård, lyder det fra Liberal Alliances byrådsmedlem i Greve, Rigge Nørmark.