11. juli 2020
Fiskeristyrelsen har på en enkelt kontroltur fjernet 28 stk. ruser til fangst af den truede ål. Ruserne er fjernet nord for dæmningen.
gallery icon

Se billedserie

Fiskeristyrelsen har på en enkelt kontroltur fjernet 28 stk. ruser til fangst af den truede ål. Ruserne er fjernet nord for dæmningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskeri efter udrydningstruet ål: - Nogen blæser på reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskeri efter udrydningstruet ål: - Nogen blæser på reglerne
Sydkysten - 15. august 2019 kl. 09:14
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fiskeristyrelsen fik "bid", da den på bare en enkelt kontroltur fjernede 28 stk. ruser til fangst af den truede ål

De mange ruser, der var sat ud i indsøen ved Ølsemagle Strand i Køge og Solrød, var udsat uden nogen form for afmærkning eller mærkning, de sad kun ved meget små pæle og ankre. Så det er Fiskeristyrelsens opfattelse, at fiskeren eller fiskerne helt bevidst har forsøgt at skjule det ulovlige fiskeri.

- Fiskeristyrelsen bruger nu i større omfang droner til hjælp i jagten på ulovligt fiskeri. Droner kan fra luften afdække og fotografere et stort område, hvor det er vanskeligt for fiskerikontrollørerne at benytte deres både, siger Steen Nielsen, konstitueret vicefiskeriinspektør i Fiskeristyrelsen.

Fiskere må typisk fiske med 6 stk. ruser pr. gang. Fiskeristyrelsen fandt ved Ølsemagle Strand blandt andet 14 ruser bundet sammen, som spærrede det meste af indsøen, således at alle fisk, der svømmede i området, ville blive fanget i ruserne.

Blæser på reglerne

- Det er ikke en hverdagsbegivenhed hos fiskerikontrollørerne, at der på en enkelt kontroltur bliver taget 28 ruser i bevaring fra samme område. Det vidner om, at der er nogle personer, som blæser på reglerne, og de bruger helt bevidst alle midler til at efterstræbe ål, der er udrydningstruet, fortsætter Steen Nielsen.

Hvis Fiskerikontrollørerne får fat på ejerne af de ulovlige ruser, bliver der udstedt bøder på cirka 10.000 kroner, og fiskeritilladelserne bliver inddraget i en længere periode.

Fiskeristyrelsen vil snarest vende tilbage til området ved Ølsemagle Strand i Solrød og Køge kommuner, hvor styrelsen har lavet kontroller på hele strækningen.

- Vi har nu været ved Ølsemagle Strand to gange i denne uge, da vi efter den første dag, hvor vi ikke kunne have mere med hjem, så flere forhold, som vi gerne ville undersøge nærmere dagen efter. Men dagen efter var fiskegrejet fjernet, uddyber Steen Nielsen.m

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?