16. januar 2018
Det er ikke kun til lands, man vil kunne mærke ændringer, hvis det vil lykkes Vallensbæk og de andre kommuner, der er berørt af Fingerplanen, at få deres forslag igennem. Foto: Mie Neel
Det er ikke kun til lands, man vil kunne mærke ændringer, hvis det vil lykkes Vallensbæk og de andre kommuner, der er berørt af Fingerplanen, at få deres forslag igennem. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fingerplan: I kano langs Sydkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fingerplan: I kano langs Sydkysten
Sydkysten - 20. april 2017 kl. 18:11
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden fik Vallensbæk og flere andre kommuner på Sydkysten grønt lys af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til flere af de forslag, som de havde sendt ind til ministeriet i forbindelse med revisionen af Fingerplanen, der blev sat i gang for et år siden.

Her var der tale om mindre ændringer, der kunne gennemføres i et såkaldt "hurtigt spor." Nu gælder det de mere dybdegående reformer af planen, som skal drøftes i fase to, "udredningssporet." Her har Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, en del sager, han gerne vil tage op med sin partifælle i erhvervsministeriet. Mens ministeren gav kommunen grønt lys til at bygge den planlagte svømmehal ved idrætscenteret og dermed i en af de grønne kiler, har kommunen indtil videre ikke fået lov til at om- og tilbygge på ungdomsskolen, der ligger små 400 meter i fugleflugt fra den planlagte svømmehal.

- Det spørgsmål er overgået til fase to, og jeg er sådan set ikke uenig i, at det hører til der. Det er mere principielt, når man lave om på eksisterende bygninger. For hvis vi får lov, kan ministeren ikke sige til de andre, at de ikke må, siger Henrik Rasmussen, som generelt har svært ved at se det fornuftige i mange af de restriktioner, som bebyggelse i den grønne kile - der i Vallensbæk løber i øst-vestlig retning cirka mellem de to motorveje - er underlagt.

Han understreger, at det for ham ikke handler om at ødelægge naturen i kilerne.

- I landspressen er det blevet til, at når vi diskuterer planlov, så handler det om storcentre. Det er slet ikke det, vi taler om, siger Henrik Rasmussen.

Find kanoen frem
Det er ikke kun til lands, man vil kunne mærke ændringer, hvis det vil lykkes Vallensbæk og de andre kommuner, der er berørt af Fingerplanen, at få deres forslag igennem. Henrik Rasmussen fremhæver eksempelvis også, at flere af kommunerne på Sydkysten vil komme med et fælles forslag til at gøre kystområdet mere sammenhængende.

- Kunne man forestille sig, at man kunne sejle i kano fra Greve Havn til Kalvebod Brygge? I dag vil man sige nej, men måske vil det kunne realiseres om 10-15 år, siger Henrik Rasmussen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk