23. november 2017
»Score: A Film Music Documentary« bliver vist i Greve Svømmehal den 18. marts klokken 19.00. Den sætter fokus på musikken og er en del af CPH:DOX?s turné i landet, hvor  der i Greve vises tre film. Pressefoto
»Score: A Film Music Documentary« bliver vist i Greve Svømmehal den 18. marts klokken 19.00. Den sætter fokus på musikken og er en del af CPH:DOX?s turné i landet, hvor der i Greve vises tre film. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfestival kommer til Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfestival kommer til Greve
Sydkysten - 17. februar 2017 kl. 09:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Festivalen har eksisteret siden 2003 og viser hvert år over 200 dokumentarfilm fra hele verden til et dedikeret københavnsk samt internationalt publikum. De sidste to år har CPH:DOX turet rundt på de sjællandske kulturinstitutioner med DOX:ON:TOUR, der byder på spritnye dokumentarfilm med tilhørende oplæg, debatter og events.

Det er andet år, at Region Sjælland deltager i projektet. På landsplan er mere end 35 kommuner nu tilmeldt DOX:ON:TOUR, og det har resulteret i over 100 forskellige visninger landet over.

CPH:DOX kommer i år forbi Greve Kommune med følgende events:

Den første er med filmen »Score: A Film Music Documentary«, der bliver vist i Greve Svømmehal den 18. marts klokken 19.00. Billetprisen er 50 kroner.

Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst ligeså meget til i biografen. Og at frembringe den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende filmstemning er en kunst. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager »Score« os helt med ind i studiet, hvor nogle af Hollywoods største komponister gennem tiderne - blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman - fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter.

I forbindelse med filmen vil der være koncert med Den Musiske Skole i Greve.

Anden event bliver med filmen »I Called Him Morgan«, der vises i Portalen den 19. marts klokken 14. Billetprisen er 50 kroner. (Medlemmer af Portalis 25 kroner).

60'ernes jazz-modernister forstod at nyde livet i fulde drag med sprut, opium og jazz. Men når man lever hurtigt, risikerer man at dø ung. Det blev trompetisten og jazztalentet Lee Morgans skæbne, da han blev offer for et jalousidrab i en alder af blot 34 år. Et drab, der satte punktum for et mildest talt turbulent liv og ægteskab. »I Called Him Morgan« optrevler den vilde historie og maler sit tidsbillede af New York fra Harlem til Birdland i lysende neon og blå toner. 'Den bedste jazz-dokumentar siden »Let's Get Lost«, lød det i The Guardian.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk