22. oktober 2019
I lokalplanen kan man finde denne illustration, som viser ?Mulig anvendelse af lokalplanområdet?.
I lokalplanen kan man finde denne illustration, som viser ?Mulig anvendelse af lokalplanområdet?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fastfood og tankanlæg på vej til Mosede Landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fastfood og tankanlæg på vej til Mosede Landevej
Sydkysten - 08. februar 2018 kl. 09:08
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med vedtagelsen af en ny lokalplan ser det ud til, at borgerne i Greve og omegn snart får mulighed for at tanke benzin, vaske bil, oplade elbiler og spise fastfood ved Mosede Landevej 56. Det står klart, efter byrådet mandag aften vedtog "Lokalplan 14.49 - Mosede Landevej 54 og 56", som også - blandt andet - giver tilladelse til at etablere en fem meter bred og 20 meter høj skiltepylon ved motorvejsafkørsel 29.

På byrådsmødet affødte sagen en debat om fastfood og sundhed igangsat af Enhedslistens Carsten Oddershede, der som den eneste valgte at stemme imod lokalplanen.

- Enhedslisten stemmer imod, og det gør vi, fordi vi ikke synes, at man skal udbrede alt for mange af de her sundhedsskadelige virksomheder som Burger King osv. Det er ikke, fordi vi vil fratage befolkningen muligheden for at købe fastfood, men der er ingen grund til at klaske det lige op i ansigtet på bilister, der kommer kørende ud mod motorvejen, sagde han.

Dette synspunkt fik Dansk Folkepartis Liselott Blixt på banen. Hun fortalte, at hun glæder sig over udsigten til de nye fastfood-restauranter på Mosede Landevej.

- Du vælger jo selv. Du kan vælge at tage en salat i stedet for en burger. Det er et ansvar, man selv har på sig, sagde hun til spørgsmålet om sundhed.

Derudover glædede hun sig over de nye jobs, som fastfood-virksomhederne vil skabe i Greve Kommune. En glæde, som blev delt af Venstres Morten Dahlin.

- Vi skal lige huske, at der er altså over 100 arbejdspladser på spil til Greve Kommune. Det er super godt, og faktisk er mange af de her fastfood-kæder ekstremt gode til at tage ansvar for at få nogle af dem, der ligger på kanten af arbejdsmarkedet, ind, sagde Morten Dahlin, som også bemærkede, at det måtte være forbrugernes frie valg, hvis de - trods viden om, at fastfood kan være usundt - vælger at spise den alligevel.

Stenalderhjernen

Carsten Oddershede anerkendte, at man nogle steder i fastfood-branchen er god til at hjælpe de unge, som har svært ved at få arbejde på andre arbejdspladser, men han gav ikke meget for argumentet om forbrugernes frie valg.

- Morten, det her med det frie valg er jo en illusion, fordi vi som mennesker bliver stærkt påvirket af eksempelvis reklamer, skilte, lys, farve osv., sagde Carsten Oddershede, som også pointerede, at hjernen har en præference for fed mad og sukker.

- Store pyloner med Kentucky Fried Chicken, Burger King osv. appellerer direkte til vores stenalderhjerne, og det gør så, at folk køber det, sagde han, mens Liselott Blixt i sin afsluttende kommentar til sagen fastholdt sin glæde over de nye virksomheder.

- Vi får nogle unge mennesker, der får noget arbejde. De betaler i hvert fald skat og kan være med til at løfte Greve Kommune, sagde hun.

Det forlyder, at det er Kentucky Fried Chicken, Sunset Boulevard og Burger King, som vil flytte ind på Mosede Landevej 56, men restauranterne fremgår ikke ved navn af lokalplanen.

Det er Stender Projektudvikling ApS, som har købt grunden på Mosede Landevej, men salget er dog først endeligt under forudsætning af, at der ikke kommer klager under de fire ugers klagefrist, som gælder, efter lokalplanen bliver offentliggjort. Det er kun formelle, juridiske fejl, som kan påklages på nuværende tidspunkt i processen.