4. juni 2020
Den 27. maj er der igen fælles maddag for Greves børn. Arkivfoto: Jørgen C. Jørgensen
Den 27. maj er der igen fælles maddag for Greves børn. Arkivfoto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesspisedag i Greve Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesspisedag i Greve Kommune
Sydkysten - 18. maj 2020 kl. 13:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er det atter blevet tid til fælles spisedag i Greve Kommunes daginstitutioner.

Tilbage i 2015 startede Greve traditionen, med en fælles spisedag, for de institutioner i Greve Kommune der har frokostordning for børnene. Med udgangspunkt i gode råvarer tilberedes et dejligt frokost måltid ude i de enkelte køkkener i institutionerne. I år afholdes den fællesspisedag onsdag den 27. maj.

Menuen i år er rugbrøds mad. Her vil der blive serveret 'Pias champignon paté' og 'Broccoliost á la Tine'.

Der er for 2020 valgt en fælles hovedoverskrift for arbejdet i institutionernes køkkener.

"Vi er grønne". Denne overskrift rummer både at vi ind tænker endnu flere grøntsager i menuerne, vi bruger i høj grad årstidens grøntsager og vi er miljøbevidste.

Der har igennem flere år været fokus på madspild og økologi i institutionernes køkkener. Resultatet er, at mere end 90 procent af køkkenerne nu har enten et spisemærke i sølv eller guld. For at få spisemærke i sølv skal mellem 60 og 90 procent af råvarerne være økologiske. For at få spisemærke i guld, det er der 3 institutioner som har, skal mellem 90 og 100 procent af råvarerne være økologiske.

Formand for Skole- og Børneudvalget, Claus Jensen udtaler:

- Jeg er meget tilfreds med at vores børn, der har tilvalgt ordningen, får en kost der er lavet på gode og sunde råvarer.

Claus Jensen tilføjer:
- Det er glædeligt, at så mange institutions køkkener har et økologisk spisemærke samt at det er kommet på baggrund af eget initiativ blandt de køkkenansatte og deres faglige netværk.

Med afholdelse af den fællesspisedag vil vi gerne sige tak for god mad til vores dejlige køkkenansatte, der dagligt serverer et godt sundt frokost måltid, til alle med frokostordning. I år får alle køkkenansatte et flot forklæde, der kan bruges alle dage i køkkenerne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?