5. august 2020
Carsten Mindegaard, som i årevis har drevet virksomhed på Sydkysten har doneret et ukendt millionbeløb til Rigshospitalet.
Carsten Mindegaard, som i årevis har drevet virksomhed på Sydkysten har doneret et ukendt millionbeløb til Rigshospitalet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenør fik kræft - nu donerer han millioner til Rigshospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenør fik kræft - nu donerer han millioner til Rigshospitalet
Opdateret 03. oktober 2019 kl. 12:25
Sydkysten - 03. oktober 2019 kl. 11:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knap 294.000 danskere lever med en kræftdiagnose, og i 2017 var Carsten Mindegaard, ejer entreprenørvirksomheden LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, selv en af dem.

I dag er han raskmeldt og lever med forskrækkelsen, men han har set med egne øjne, hvad tryghed og mere forskning på området betyder for den enkelte.

- Jeg er heldig at være i live, og det kan jeg takke de dygtige specialister på Rigshospitalets Klinik for Blodsygdomme for. Kræftramte patienter og deres pårørende fortjener al den støtte og opbakning, de kan få, ligesom flere ressourcer til kræftforskning på området forhåbentligt over tid vil øge antallet af mennesker, der overlever kræft, siger Carsten Mindegaard, der fik konstateret lymfekræft i 2017.

Han har siden bevaret kontakten til den afdeling, hvor han var i behandling, og kalder forskningen på området og de årlige donationer for sin hjertesag:

- Jeg kommer stadig til kontrol på afdelingen, og når jeg ser, hvilken forskel donationerne gør, er det meget naturligt for mig at donere endnu et beløb. Det er blevet min hjertesag og et sted, hvor jeg vil gøre alt for at bidrage med det, jeg kan, siger Carsten Mindegaard.

Lars Kjeldsen, der er klinikchef på Klinik for Blodsygdomme, fortæller, hvordan Carstens donationer særligt har styrket afdelingens muligheder for at dygtiggøre de ansattes faglighed.

- Carstens donationer giver os nogle exceptionelle muligheder for at gøre noget anderledes for vores ansatte. Vi kan eksempelvis få yngre læger i gang med spændende projekter ved at frikøbe dem i tre måneder. I nogle tilfælde vil det give dem muligheder for at skaffe sig forskningsmidler til Ph.d.-projekter, ligesom afdelingen får glæde af det, der kommer ud af at sende ansatte på kurser og kongresser i udlandet, siger Lars Kjeldsen og fortsætter.

- Det er helt ekstraordinært flot, at Carsten har valgt at støtte vores område for tredje år i træk. Det kommer til at gøre en enorm forskel for vores arbejde med patienter og deres pårørende, så vi er meget taknemmelige for Carstens donation. Hans donationer har fået flere privatpersoner til at donere direkte til forskning på området.

Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet er en internationalt anerkendt og højt specialiseret afdeling, som behandler alle typer blodsygdomme, heriblandt lymfekræft.

Direkte donation

Carsten Mindegaard håber, at han med donationerne kan inspirere endnu flere til at give sig i kast med målrettede donationer til specifikke formål.

- Der er de senere år skåret kraftigt ned på midler til det danske sygehusvæsen. Det betyder bl.a., at vigtige organisationer som Kræftens Bekæmpelse kun får 3 pct. af deres indtægter fra det offentlige, der på sigt kan betyde en skrævvredet fordeling af midlerne til så vigtig en sag som kræftforskning, siger Carsten Mindegaard.

- Ved at donere direkte til Rigshospitalet fremfor en NGO eller et overordnet formål håber jeg at kunne gøre en forskel både på kort og lang sigt. Min oplevelse er, at enkelte afdelinger ikke altid mærker til de nationale indsamlinger. Direkte donationer kan derimod gøre en kæmpe forskel for en snæver gruppe af specialister med et kæmpe ansvar for behandle de mange patienter, siger Carsten Mindegaard.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?