10. august 2020
Steffen Boel sammen med de andre fra teamet i den rullende ungdomsklub.
Steffen Boel sammen med de andre fra teamet i den rullende ungdomsklub.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ungdomsklub på hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ungdomsklub på hjul
Sydkysten - 30. juli 2020 kl. 10:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk: I uge 31 og 32 kan du møde Vallensbæk Kommunes rullende ungdomsklub. Klubben er en del af kommunens sommeraktiviteter.

En elbil udstyret med juice- og softicemaskine, en gasgrill, bolde og en soundbox på taget udgør i uge 31 og 32 Vallensbæk Ungdomsskoles rullende klub.

Klubben er et samarbejde mellem ungdomsklub, juniorklub og gadeplansteamet og er et tilbud til byens børn og unge.

- Vi har en sommer lidt ud over det sædvanlige, hvor vi har en formodning om, at det ikke er alle, der er ude og rejse, siger Steffen Boel fra Vallensbæk Ungdomsskole og fortsætter:

- Med den rullende klub kommer vi ud og møder de unge på deres præmisser. Vi giver dem et trygt sted at være, hvor de ikke skal tænke på, om de generer andre. Samtidig får de unge mulighed for at snakke med nogle voksne som flere af dem kender i forvejen. Bare det at få lov at sige hej og snakke om sommerferien, betyder enormt meget for dem.

Samarbejdet mellem ungdomsklub, juniorklub og gadeplansteam er desuden en unik mulighed for at skabe relationer på kryds og tværs. Den rullende klub henvender sig til børn og unge i alle aldersgrupper i Vallensbæk - også dem, der normalt ikke er en del af klubmiljøet. For personalet har også et stort fokus på at nå de unge, der ellers ikke opsøger dem.

- Den rullende klub er et godt udgangspunkt for at bibeholde den stærke relation, vi har til de unge, vi kender og samtidig skabe nogle nye relationer, vi kan bygge videre på efter sommerferien, siger Steffen.

Ungdomsklubben på hjul kører ud mandag-fredag i uge 31 og 32 fra 18.30-21.30. I går var klubben ved Egholmskolen og Tueholmsøen, og Steffen fortæller, at de unge har taget rigtig godt imod tilbuddet.

- Nogen kommer bare kort og får et glas juice og en snak med os, og andre bliver hængende længe. Så spiller vi stigegolf, fodbold, griller og får nogle gode snakke.

Det er meningen, at den rullende klub skal udvikles over tid sammen med de unge og være en fast del af Vallensbæk Ungdomsskole, så den kan bruges til fx skolebesøg og offentlige arrangementer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?