14. december 2018
Deltagerne var enige om, at det er vigtigt, at vi går sammen om at støtte de unge, så de vælger den rette uddannelse og gennemfører med et resultat, de kan være stolte af.
gallery icon

Se billedserie

Deltagerne var enige om, at det er vigtigt, at vi går sammen om at støtte de unge, så de vælger den rette uddannelse og gennemfører med et resultat, de kan være stolte af.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En samlet indsats for de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En samlet indsats for de unge
Sydkysten - 18. maj 2018 kl. 13:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal mere fokus på de unges kompetencer og ikke kun på karaktererne, hvis vi vil have flere unge til at gennemføre en uddannelse, lød det på bydelskonference med temaet unge og uddannelse, som Greve Nord Projektet for nyligt afholdt.

For at få flest muligt unge til at starte og gennemføre en uddannelse, kræver det en fælles indsats, hvor der tidligt i skoleforløbet tænkes mere bredt i forhold til at vise de unge, hvilke muligheder de har. Hvis de unge skal gennemføre en uddannelse, skal motivationen være med hele vejen, og derfor skal man kigge mere på den enkeltes kompetencer og interesser og ikke udelukkende på karaktererne. Det var en af hovedpointerne, som deltagerne tog med fra årets bydelskonference.

- Jeg gik helt død i de karakterer og fik af vide, at jeg ikke duede til noget. Jeg er ikke særlig god bogligt, og selvom jeg prøvede og prøvede, gik det bare ikke. Men jeg kan arbejde med hænderne, og jeg er dygtigt til det. Vi har fået hænderne for at bruge dem, så lad os da gøre det også, påpegede 22-årige Benjamin Saaby Nielsen i sit oplæg ved konferencen tidligere på måneden.

Han er en af de unge, der har haft svært ved at gennemføre en uddannelse, men nu har han vendt kurven, og om få måneder bliver han udannet ejendomservicemedhjælper fra Produktionsskolen i Greve.

- Jeg var heldig, at der var nogen, der hjalp mig og fik mig sporet ind på en uddannelse, hvor jeg kan bruge mine evner, og hvor jeg er virkelig glad for at være. Det har gjort alverdens forskel for mig, at jeg fik den hjælp, for ellers var jeg sikkert endt i kriminalitet. Man skal blive bedre til at vise de unge de alternative uddannelsesmuligheder i stedet for at få dem til at føle sig dumme, fordi man ikke er boglig, forklarede Benjamin Saaby Nielsen, der har taget størstedelen af sin uddannelse i praktik på ejendomskontoret i Gersagerparken.

En nøglerolle

Det er desværre ikke alle, der har lige let ved at komme gennem uddannelsessystemet. Årsagerne kan for eksempel være manglende faglige kvalifikationer, motivation, personlige udfordringer med mere. Derfor er det vigtigt, at alle samarbejder for at støtte de unge, så de kan gennemføre deres uddannelse.

- I Greve Nord Projektet er en af vores vigtigste roller at facilitere samarbejder mellem mange forskellige parter. Vi ved, at det, der for alvor rykker unge, er, når vi koordinerer indsatsen, så den er sammenhængende og går hele vejen rundt om vedkommende, siger Majken Rhod Larsen, der er sekretariatsleder i helhedsplanen Greve Nord Projektet.

Deltagerne var byrådspolitikere, fagpersonale, der arbejder med unge og uddannelse, og beboere.

- Konferencen giver mulighed for at samle input og viden fra forskellige områder, og det er jo altid en god idé. Det er vigtigt, at vores unge kommer godt i gang med tilværelsen. Her spiller uddannelse en nøglerolle, så det handler om at finde ud af, hvordan vi i samarbejde får de unge i gang med en uddannelse og fastholder dem, siger Morten Dahlin (V), der er formand for Greve Kommunes Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalg.

Konferencen bestod både af oplæg og workshop, hvor deltagerne på tværs af baggrund kunne udveksle erfaringer og finde nye samarbejdsmuligheder. Et emne, som især blev diskuteret ivrigt, var, hvordan man kan gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive.

I Greve står man, som flere andre steder i landet, overfor udfordringen i, at der mangler elever på flere af erhvervsuddannelserne, idet de unge i højere grad vælger de gymnasiale uddannelser, fordi det opfattes som mere prestigefyldt at gå på gymnasiet end på en erhvervsfaglig uddannelse. Konferencens deltagere blev let enige om, at dette skal ændres, og at alle parter, vejlederne, skolerne, forældrene, lærere med flere, derfor har et ansvar for at gøre mere ud af at vise erhvervsuddannelsernes mange fordele.

- Vi skal have mere fokus på alle de gode ting og muligheder, som en erhvervsuddannelse giver. Samfundet er bygget op af alle typer uddannelsesniveauer, og det er vigtigt, at vi tilstræber en fordeling, der holder samfundet i drift. Derfor skal vi sammen blive bedre til at fremhæve de attraktive sider ved erhvervsuddannelserne, så flere elever kan vælge dem til, forklarer Janni Baggersgaard, der er projektleder hos EUC Sjælland.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk