28. februar 2020
De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 58.580 indsatser over hele landet, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene. Foto: Thomas Olsen
De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 58.580 indsatser over hele landet, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én livreddende aktion i Hundige: Livreddere pakker sammen efter rolig sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én livreddende aktion i Hundige: Livreddere pakker sammen efter rolig sæson
Sydkysten - 23. august 2019 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolernes sommerferie er slut, og mange er igen begyndt på arbejde. Det gav livredderne en rolig uge at slutte sæsonen 2019 af med.

- Generelt har det været en rigtig god sæson med mange solskinsdage og gæster på strandene. Den sidste halvanden uge har dog været stille og rolig, og vi har tydeligt kunne mærke, at hverdagen med skole og arbejde er vendt tilbage for de fleste. Der har været færre besøgende på strandene, og de har været der i kortere tid, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

TrygFondens kystlivreddere har, siden skolernes sommerferie begyndte fredag den 28. juni, holdt øje med store og små, der har nydt sommeren ved de danske strande og havnebade. Nu er de rød-hvide livreddertårne lukket ned for sidste gang i år, og antallet af indsatser i sæsonen er gjort op.

De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 58.580 indsatser, hvoraf personer vurderes at have været i livsfare i 12 af tilfældene - Et af disse tilfælde var i Hundige. Til sammenligning havde livredderne 88.355 indsatser sidste år, hvoraf 52 var såkaldte røde aktioner, hvor en eller flere personer var i livsfare. 2018 var dog også en historisk varm sommer med rekordmange badegæster på strandene. Året før, i 2017, som kun bød på meget få gode badedage, gennemførte livredderne 51.763 indsatser, hvoraf 13 var aktioner, hvor personer var i livsfare.

- Sommeren i år kan bedst beskrives som en helt almindelig god dansk sommer. Der har været kølige dage, men heldigvis også masser af dejlige sommerdage, hvor folk har valgt at tage en tur til vandet. Vores livreddere melder også om en god sæson med livlig aktivitet i forhold til især badende, men i stigende grad også folk på Stand Up Paddle-boards, kite- og windsurfere, kajakroere og andre aktiviteter på vandet. Det er vi glade for, da vi jo netop arbejder for at skabe glæde ved vand i trygge rammer, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Tal fra lokale strande
Her i området har livredderne også været på arbejde, og her er der også opgørelser fra:

o Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 17 førstehjælpsaktioner, 48 forebyggende aktioner og 1.014 oplysende indsatser.

o Brøndby: 0 livreddende aktioner, 26 førstehjælpsaktioner, 29 forebyggende aktioner og 1.169 oplysende indsatser

o Ishøj: 0 livreddende aktioner, 26 førstehjælpsaktioner, 26 forebyggende aktioner og 1.601 oplysende indsatser

o Hundige: 1 livreddende aktion, 11 førstehjælpsaktioner, 17 forebyggende aktioner og 692 oplysende indsatser