22. september 2019
Valgfagselever fra Mosede Skolen har været med i projektet om at skabe et ?escape room? på Greve Bibliotek. Det blev indviet tirsdag.
gallery icon

Se billedserie

Valgfagselever fra Mosede Skolen har været med i projektet om at skabe et ?escape room? på Greve Bibliotek. Det blev indviet tirsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever var med til at lave escape room

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever var med til at lave escape room
Sydkysten - 23. marts 2019 kl. 14:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Thor og Nikolaj fra Mosede Skolen var i denne uge med til at indvie Greve Biblioteks nye escape room sammen med deres lærer Mette.

Her kan bibliotekets gæster løse en masse opgaver, som er bygget op omkring bogen 'Englejægeren.' Eleverne har i fællesskab udviklet rummet for at skabe læseglæde i forbindelse med deres valgfag "Iværksætteri og Innovation". Børnene har tidligere besøgt ErhvervsCentret i Greve for at blive klogere på, hvordan man får gode ideer og omsætter dem til virkelighed.

Projektet er et tværfagligt samarbejde mellem Greve Bibliotek, CDS og valgholde "Iværksætteri og innovation" (7. Og 9. Klasses på Mosedeskolen, red.). Eleverne har haft Greve Bibliotek som kunde, hvor eleverne har skullet lave et escape room til biblioteket, hvor fokus var på læselyst og litteraturforståelse. Der er også arbejdet aktivt med teknologiforståelse og innvoation.

Skolen har i selve projektet også trukket på Greve Museum og Greve Erhvervscenter.

Børnebogsforfatter Jan Kjær har skrevet en historie i samarbejde med eleverne i 5.b på Mosedeskolen. Det er den fortælling, som danner rammen for rummet. Historien, som 5.b og Jan Kjær har lavet sammen, er en forhistorie til hans børnebogsroman "Englejægeren".

Eleverne har også deltaget med projektet på iværksættermessen i Køge.

Glad skoleleder
Tirsdag var der fernisering af projektet, hvor eleverne fik mulighed for at fortælle om deres arbejde for forældre og de involverede kulturinstitutioner. Også Claus Jensen, formand for skole- og børneudvalget i Greve, samt Anne Marie Lyduch, formand for kultur- og fritidsudvalget i Greve, holdt tale til ferniseringen.

Jens Olsen, der er leder på Mosede Skolen, glæder sig over samarbejdet.

- Åbent skole samarbejdet giver mange muligheder for vores elever. Dette samarbejde omkring "Escape-Room - Englejægeren" har været rammen for et sådan samarbejde, en ide til, hvad undervisning kan, når mange forskellige aktører går sammen. Det har været en mulighed for at lære i et fælleskab, hvor vores elever har haft mulighed for at møde voksne fra forskellige institutioner i Greve - Biblioteket, Erhvervscentret, Museet, en Forfatter og skolekonsulenter. Tanken har været, at eleverne har oplevet en mangfoldighed i projektet - en mangfoldighed i både måder at lære på, i indholdet af læringen og en mangfoldighed i samarbejdsrelationer. Det har haft det formål, at vores elever har oplevet at få gjort den innovative proces virkelighedsnær - at skabe noget til gavn for andre, sagde han blandt andet i sin tale.

- Innovation er at begynde med en idé. Mange idéer er her blevet afprøvet, forkastet, videreudviklet for til sidst at blive samlet sammen til denne endelige projekt.

Et Rum, hvor fokus er på samarbejde, læselyst og teknologianvendelse i hverdagen. Dette er et undervisningsforløb og åbent skolesamarbejde med et fremadrettet bud på, hvad undervisning også kan være i vores moderne samfund. Jeg er glad for, at vores elever har fået denne mulighed, sagde han videre.