21. november 2018
Emilie synes, det var sjovest at være i skindsorteringen, da hun var i praktik hos Kopenhagen Fur. Privatfoto
Emilie synes, det var sjovest at være i skindsorteringen, da hun var i praktik hos Kopenhagen Fur. Privatfoto
Foto: Cand. Agro. Jesper Clausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elev fortæller: Erhvervspraktik på alle etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elev fortæller: Erhvervspraktik på alle etager
Sydkysten - 02. december 2016 kl. 11:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Emilie Risager fra Munkekærskolen har tilbragt en uge som praktikant hos Kopenhagen Fur og fortæller her om sine oplevelser.

Fra den 20. november til den 25. november har jeg været i 9. klasses erhvervspraktik på Kopenhagen Furs hovedkontor i Glostrup.

Jeg har brugt mine fem dage på at besøge forskellige dele af virksomheden og være med helt tæt på, når der kom skind ind i produktionen fra farme over hele landet.

Jeg valgte, at jeg ville i praktik i Kopenhagen Fur, da min mor tog mig med til en auktion, hvor huset var fyldt op med folk fra hele verden. Jeg syntes, det var sjovt at se, hvordan kunderne bød og købte skindene, og jeg blev overrasket over, hvor meget interesse der er for de allerbedste skind.

Hver dag i løbet af min uge var jeg et nyt sted. Det var spændende at se, hvordan en stor virksomhed fungerer. Jeg kan godt lide at være i gang og være aktiv, når jeg arbejder, så derfor syntes jeg, det var sjovest at være i de dele af virksomheden, hvor der var travlt.

Det sjoveste var at være i skindsorteringen, fordi jeg fik lov til at arbejde med mine hænder. Her lærte jeg om, hvordan man måler hårlængde, bestemmer farve og toner. Skind kan have mange forskellige kvaliteter, og jeg lærte en smule om, hvordan man kan se forskel på forskellige kvaliteter.

Min uge startede i avlerservice, hvor jeg hjalp til med kontorarbejde. Dagen efter var jeg nede i de store haller i skindsorteringen, hvor jeg blev sat godt i gang i farvesorteringen, fordi der er ved at være travlt op til auktionen. Om onsdagen var jeg nede i kælderen, hvor jeg hjalp til med postsortering, og de sidste to dage sad jeg på kontor med kundeservice og kommunikation.

Jeg var spændt på at se, hvordan Kopenhagen Fur fungerer i hverdagen, fordi jeg synes, pels er et lækkert og flot materiale. Mange designere og store modevirksomheder køber deres skind af Kopenhagen Fur på auktionerne, hvor min oprindelige interesse for praktikforløbet opstod.

Jeg synes, det har været både sjovt og spændende at være i erhvervspraktik hos Kopenhagen Fur. Jeg har lært en masse om, hvordan det er at være på en arbejdsplads, og jeg har mange gode ting, jeg kan tage med mig videre, når jeg engang skal ud på det rigtige arbejdsmarked.

Emilie Risager, erhvervspraktikant 9. klasse, Munkekærskolen

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk