3. august 2021
Claus Thykjær.
Claus Thykjær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter uregelmæssig omgang med kreditkort: Kommunaldirektør fratræder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter uregelmæssig omgang med kreditkort: Kommunaldirektør fratræder
Sydkysten - 22. juni 2021 kl. 07:47
Af Emil Abkjær Kristensen

Mandag aften besluttede byrådet i Greve Kommune at indgå en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi byrådet har mistet tilliden til ham i stillingen.

Det skete på et lukket punkt på byrådsmødet mandag aften.
I den seneste uge er det fremgået af pressen, at der har været nogle uregelmæssigheder i kommunaldirektørens brug af kommunens kreditkort.

Kommunaldirektørens transaktioner er blevet gennemgået, og fejlene er håndteret, skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Sagen giver naturligvis anledning til at kikke på, om der skal ændres noget i kommunens økonominstruks. Til at vurdere dette sammen med kommunens Økonomiudvalg inviteres kommunens revision med.

DAGBLADET har spurgt kommunikationschef Anne Pihl og borgmester Pernille Beckmann, om de den nu tidligere kommunaldirektør er blevet politianmeldt i forbindelse med sagen, om hans fratrædelsesaftale følger hans kontrakt, hvordan den er skruet sammen, og hvad den koster skatteborgerne. Men de oplyser, at de ikke har yderligere at tilføje angående den tidligere kommunaldirektør.

arrow Læs også: Fyret kommunaldirektør tager millioner med sig ud af døren
Jagten på ny direktør sættes ind

På mandagens åbne del af byrådsmødet blev det besluttet, at processen om at finde en ny kommunaldirektør skal i gang.

DAGBLADET ville også gerne have spurgt Pernille Beckmann ind til processen omkring ansættelsen, men hun henviser til den proces, som står beskrevet i indstillingen, som byrådet besluttede mandag aften.

Her står, at »stillingen opslås og genbesættes hurtigst muligt, forventeligt til 1. november«.

Det var et næsten enigt byråd, som vedtog indstillingen, men Jess Eiberg Hansen (K) undlod at tage stilling til den del af sagen, og gav udtryk for, at han mente, at man skulle vente med at finde en ny kommunaldirektør til efter kommunalvalget i november.

Det bliver et rekrutteringsfirma, der skal hjælpe med ansættelsen af den nye kommunaldirektør, og i den forbindelse nedsættes der et ansættelsesudvalg bestående af økonomiudvalget, repræsentanter fra direktionen, en stabschef og næstformanden i HovedMED.

Alle var enige om at konstituere Anne-Sofie Degn som kommunaldirektør, mens Nanna Vestereng konstitueres som direktør. Det fremgår af sagen, at Nanna Vestereng egentlig havde opsagt sin stilling som vicedirektør, men hun har trukket sin opsigelse tilbage.

arrow Claus Thykjær: - Jeg har begået personlige fejl
22. juni 2021 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:29
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?