17. august 2019
Her på Vejlesvinget 5 har Kurt Olsen løbende lavet ejendommen om fra erhvervslejemål til boliger. Nu må han fortsætte med at have erhvervslejere i stedet for de mere lukrative private lejere. Foto: Petter Becker-Jostes
Her på Vejlesvinget 5 har Kurt Olsen løbende lavet ejendommen om fra erhvervslejemål til boliger. Nu må han fortsætte med at have erhvervslejere i stedet for de mere lukrative private lejere. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter politisk beslutning: Der kommer til at være erhverv som en lille ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter politisk beslutning: Der kommer til at være erhverv som en lille ø
Sydkysten - 02. marts 2019 kl. 13:32
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i 2012 søgte Kurt Olsen om at lave erhvervsbyggeriet på Vejlesvinget 5 om til boliger. Dengang udnyttede han ikke tilladelse, som bortfaldt efter tre år. Nu har han så søgt igen - og fået afslag, for nu vil politikere og forvaltning hellere have punkthuse med etageboliger. Dermed bliver det ikke til noget med Kurt Olsens plan om at omdanne byggeriet til rækkehuse.

- Dengang jeg fik tilladelsen, ville jeg først lade lejeren flytte, for jeg synes ikke, det går at smide folk ud. Så jeg tænkte, at det hele kunne gå op i en højere enhed, men nu er kommunen åbenbart kommet på andre idéer, siger Kurt Olsen, som fortæller, at han har investeret mange penge i ejendommen og set den som en langsigtet investering.

Oprindeligt er området på Vejlesvinget et erhvervsområde, som de senere år har skiftet karakter til at være et boligområde med bebyggelser som Amalieparken, der ligger lige ovre på den anden side af vejen. Gennem årene har Kurt Olsen ombygget den oprindelige erhvervsejendom, så den nu indeholder to lejligheder og nogle mindre erhvervslejemål inden for engroshandel og lager, for private lejere giver flere penge i kassen end erhvervslejere. Og selvom den idé er en smule anderledes end det, lokalplanen for området foreskriver, så lever det stadig op til lokalplanens intention om, at området skal være udlagt til tæt-lav boligbebyggelse i op til to etager. Men siden den lokalplan - lokalplan 71 - blev vedtaget i 2006, er der løbet meget vand gennem åen, og i stedet for rækkehuse er der blevet bygget punkthuse i op til seks etager.

Skal lave ny lokalplan
Kommunen må gerne sige nej til en ombygning, der opfylder en eksisterende lokalplan - men kun, hvis kommunen inden for et år laver en ny lokalplan for området. Det foreskriver planloven. Så da Kurt Olsen søgte om at genoptage projektet fra 2012, blev det i stedet startskuddet til en ny lokalplan for området. Både teknik- og miljøudvalget og økonomiudvalget har - med undtagelse af Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der stemte imod - sagt god for forvaltningens forslag om at lave en ny lokalplan, og borgmester Henrik Rasmussen (K), der også er formand for økonomiudvalget, siger, at han som sådan ikke har noget imod rækkehuse på Vejlesvinget.

- Det, vi siger nej til, er at lave den eksisterende ejendom om til rækkehuse. Etageejendomme kan godt kombineres med rækkehuse, og jeg er åben over for et nyt, spændende projekt, som passer ind i området, men ikke i den eksisterende bygning, siger Henrik Rasmussen.

Han siger også, at kommunen ikke har lagt skjul på, at det gamle erhvervsområde skal laves om til et boligområde.

- Det står i kommuneplanen, så vi spiller med åbne kort. Vi har været meget ærlige om, hvad det er, vi ønsker for området, siger borgmesteren.

Konsekvensen af afslaget på at ombygge ejendommen til rækkehuse bliver, at Kurt Olsen nu fortsætter med at bruge ejendommen som hidtil og tager en ny erhvervslejer ind, for han ønsker ikke at rive ejendommen ned efter at have postet så mange penge i den.

- Den korte af den lange er, at der bliver erhverv som en lille ø de næste mange år, siger Kurt Olsen.