21. august 2019
Carsten Sørensen fra Hanover Danmark er glad for, at virksomheden er rykket ind i Greves erhvervscenter. Pressefoto
Carsten Sørensen fra Hanover Danmark er glad for, at virksomheden er rykket ind i Greves erhvervscenter. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digitalt skiltefirma kom tættere på kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digitalt skiltefirma kom tættere på kunderne
Sydkysten - 15. marts 2019 kl. 13:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hanover Danmark har i 11 år forhandlet elektroniske destinationsskilte til offentlig buskørsel i Danmark. Produktet er udviklet og fremstillet i England af det familieejede Hanover Displays Ltd.

I dag har Hanover Danmark opnået en markedsandel på 80 procent. Kunderne på det danske marked er udover busleverandører de busoperatører, som står for den kollektive bustrafik under landets fem trafikselskaber, samt selskaber der tilbyder turistkørsel og regional fjernbuskørsel. For at være tæt på kunderne og blive en del af et større kontorfællesskab, er den danske salgsafdeling rykket ind i et kontor i ErhvervsCentret i Greve.

48-årige Carsten Sørensen har fra den 1. oktober 2018 sat sig i stolen som Sales Manager i Danmark på et nyindrettet kontor i ErhvervsCentret. Han skal på sigt overtage ledelsen af firmaets aktiviteter i Danmark. Fra det nye kontor kan han hurtigt komme rundt til alle kunderne på Sjælland, Fyn og i Jylland. Det skyldes den ideelle beliggenhed tæt på Køge Bugt motorvejen, Køge, Taastrup, København og lufthavnen i et af Greves centralt placerede industrikvarterer.

Han kender busbranchen godt indefra, da han har arbejdet i den i 20 år. Det var en snak på en messe med indehaveren af Hanover Danmark, der fik ham til at indse, at her var en mulighed for at overtage selskabet, der er ansvarlig for det danske marked. Den chance greb Carsten. Det har han ikke fortrudt et sekund. For han har fra sit tidligere arbejde fået et godt indblik i, hvad kunderne har brug for og efterspørger. Desuden kan han stadig ved lejlighed sparre med indehaveren, som er på vej på pension.

Carsten ser lyst på fremtiden for Hanover Danmark, der har en andel på ca. 80 procent af det danske marked for destinationsskilte, herunder til de 120 nye busser, som sættes i drift i Movia området i løbet af 2019.

- Min opgave er at fastholde vores gode position i en lille branche med 5-10 busleverandører, 5-10 store busoperatører og 20-40 mindre i Danmark. Markedet for kollektiv trafik er udbudsbestemt, og kan ikke vokse mere. Min fornemste opgave er at udføre et solidt relationsbaseret salg til mennesker, jeg har kendt i mange år, fortæller Carsten og afslører, at en bus i kolletktiv trafik typisk er i kontrakt i 6-10 år, og så skal kunden bruge en ny med skilte.

Hanover Danmark er en del af en familieejet virksomhed, der blev stiftet i 1985 i Lewes lidt udenfor Brighton af Gavin Williams. Næste generation i form af to tvillingesønner styrer nu hovedkontoret og fabrikken i England samt kontakten til salgsrepræsentanter i 75 lande, hvoraf mange er fordelt i Europa. Carsten følger i øjeblikket med i og er spændt på, hvad der sker med Brexit. Afhængigt af udfaldet kan det få konsekvenser for forretningen også i Danmark, vurderer han. Men han har ro i maven, bl.a. fordi han har overtaget en god forretning med mange kontrakter, der kan løbe i op til 12 år. Desuden ser han det som vigtigt for forretningen, at han med den nye placering i ErhvervsCentret kan komme relativt nemt til og fra arbejde, da han bor i indre København. En af de største styrker er dog, at man fra den nye lokation i Greve hurtigt kan komme rundt til de kunder, der holder til på Sjælland.