24. maj 2019
- Der er så mange, der har brug for aktiviteterne. Der er banko, der er billard ? og cafeen vil de også lukke. Det er jeg ked af, siger Dennis Kaufmann, som har samlet underskrifter imod beslutningen om, at en række aktiviteter på Nældebjerg skal lukke. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
- Der er så mange, der har brug for aktiviteterne. Der er banko, der er billard ? og cafeen vil de også lukke. Det er jeg ked af, siger Dennis Kaufmann, som har samlet underskrifter imod beslutningen om, at en række aktiviteter på Nældebjerg skal lukke. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dennis kæmper for at bevare aktiviteter på dagcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dennis kæmper for at bevare aktiviteter på dagcenter
Sydkysten - 06. november 2018 kl. 04:01
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har man de seneste dage været en tur forbi Greve Midtby Center, har man måske mødt 59-årige Dennis Kaufmann. Han har været i centret for at samle underskrifter imod beslutningen om, at en række aktiviteter på Nældebjerg skal lukke, fordi dagcentret skal målrettes yngre mennesker med demens.

- Der er så mange, der har brug for aktiviteterne. Der er banko, der er billard - og cafeen vil de også lukke. Det er jeg ked af, siger Dennis og fortæller, at han selv bor på Nældebjerg Plejecenter sammen med sin mor, som har demens.

Da avisen taler med ham mandag formiddag, kan han fortælle, at han indtil videre har samlet 981 underskrifter imod lukningen af aktiviteterne, som også har vakt ærgrelse blandt flere læsere, der har sendt debatindlæg til avisen.

Dagcenter omdannes

Nældebjergs dagcenter er i øjeblikket et tilbud til alle pensionister og efterlønnere i Greve Kommune. Her er der mulighed for at være sammen om en række aktiviteter, som spænder over alt fra petanque til keramik og sangkor.

Aktiviteterne på dagcentret må stoppe, fordi dagcentret efter nytår skal omdannes til et nyt tilbud målrettet yngre mennesker med demens og deres pårørende.

- Nældebjerg Plejecenter er blevet kompetencecenter for demensområdet, og det her er det sidste skridt, som har ligget i kortene, for at få det fagligt og hele vejen igennem med fokus på demens, fortæller borgmester Pernille Beckmann (V) om beslutningen.

- Jeg forstår godt, at de (brugerne, red.) er frustrerede og kede af det, og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem ned på de andre plejecentre, som vi har, forsikrer borgmesteren med henvisning til, at brugerne vil blive informeret om alternativerne, som de kan finde på kommunens øvrige plejecentre.

Mister kammeratskab

Greveborger Dennis Kaufmann har godt hørt, at der bliver mulighed for at deltage i aktiviteter på andre plejecentre i kommunen, men han tror, at især de ældste brugere vil få svært ved at gøre brug af tilbuddene, da de ligger betydeligt længere væk.

Han mener, at det er i orden, at yngre mennesker med demens skal have et særligt tilbud, men han mener også, at det er forkert, at det skal ske på bekostning af de mange aktiviteter, som mange sætter så stor pris på.

- Det, jeg mister allermest, er mine venner og kammeratskabet. Jeg er ikke så gammel, men mange af dem er jo ældre, og de kan godt lide, at vi kan mødes og er dernede sammen, siger Dennis Kaufmann, som planlægger at overrække sine underskrifter til kommunen tirsdag.