14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demente får bedre muligheder for indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demente får bedre muligheder for indkøb
Sydkysten - 21. september 2017 kl. 18:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Kommune får 2,5 millioner kroner til at skabe mere demensvenlige omgivelser og øge viden om demens hos borgere og ansatte i serviceerhverv.

Det skal ske gennem lokale partnerskaber og Alzheimerforeningens kommunepakke. Fokus vil især være på demensvenlige indkøbsmuligheder ved at forbedre de fysiske rammer og uddanne personalet i butikkerne i Greve til at håndtere mennesker med demens.

Som et led i den nationale demenshandlingsplan uddeler sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank 25 millioner kroner til projekter, der kan være med til at gøre hverdagen nemmere for mennesker med demens ved at udbrede mere viden om demens og udvikle indretningen af det offentlige rum.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har indstillet 11 ud af 84 ansøgninger til at få del i midlerne, der knytter sig til initiativ 14 i Den nationale handlingsplan om lokale og landsdækkende aktiviteter, der skal understøtte et demensvenligt samfund.

Greve Kommune har også fået 4,7 millioner til bedre demenskompetencer hos alle medarbejdere i kommunen, som yder pleje til borgere med demens.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk