28. juli 2021
De første studenter fra Solrød Gymnasium er Mira Kastrup Jørgensen, Sofie Braktoft og Alexander Skovsted Petersen. Foto: Emil Kristensen
gallery icon

Se billedserie

De første studenter fra Solrød Gymnasium er Mira Kastrup Jørgensen, Sofie Braktoft og Alexander Skovsted Petersen. Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De første studenter springer ud: - Det er så fedt, at vi kan komme ud og give den gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første studenter springer ud: - Det er så fedt, at vi kan komme ud og give den gas

Efter en studietid, hvor det sociale liv har stået i skyggen af corona, ser de nye studenter frem til at give den gas.

Sydkysten - 21. juni 2021 kl. 10:42
Af Emil Abkjær Kristensen

Forgangne uges sommer og sol var afløst af gråvejr og regn, da Solrød Gymnasiums første studenter fik huerne på og traditionen tro fik lov til at hejse dannebrog til tops. På den ene side er det uretfærdigt, at de ikke kan få lov til at nyde dagen i sol og godt vejr, og på den anden side undrer det ikke, at også den ulykke skulle ramme studenterne.

For deres tid på gymnasiet har mildest talt været præget af det ene benspænd efter det andet, fordi coronasituationen og de mange nedlukninger i flere omgange har gjort en normal hverdag på gymnasiet umulig.

Det er især det sociale liv, de nyklækkede studenter har savnet, og som de ser frem til at revanchere i de kommende uger, først med den obligatoriske vogntur i den kommende weekend.
-
- Det er megadejligt, at vi efter tre år med en række udfordringer er færdige, og det er så fedt, at vi kan komme ud og give den gas, det har vi virkelig ventet på, siger Sofie Kastrup Jørgensen fra 3.U.

Samme toner lyder fra Sofie Braktoft, der netop fik færdiggjort sin HF-uddannelse.

- Det er slet ikke til at forstå, at vi er blevet færdige, og jeg kan slet ikke beskrive følelsen lige nu, siger hun.

- Vi har savnet det sociale liv, og jeg kan ikke understrege, hvor meget jeg glæder mig til at komme ud og feste med mine kammerater i de kommende uger. Der er noget, vi skal indhente.

Flot håndteret

Rektor Bjarne Thams er fuld af beundring over de årgange, som i de kommende dage vil blive færdige, fordi det har krævet stor disciplin og selvstændighed at følge med i undervisningen, som i lange perioder er foregået online.

- De har håndteret det helt fantastisk, og de har haft en forståelse for, at det ikke kunne være anderledes, og derfor gjort deres for at få det bedste ud af situationen.

- Lærerne har også været gode til at omstille sig, og jeg vil give en stor ros til både lærere og elever for at løse opgaven så godt, siger Bjarne Thams, der både håber og forventer, at næste skoleår bliver mere normalt.

Også de nye studenter roser lærerne og gymnasiet for håndteringen af coronasituationen.

Jeg- Jeg synes, de har tacklet den virtuelle undervisning rigtig godt, og jeg føler ikke, at jeg har savnet noget rent fagligt, siger Mira Kastrup Jørgensen.

I denne uge springer studenterne ud fra Solrød Gymnasium og på fredag er der dimission.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?