21. november 2017
Det omfattende sporarbejde er i år på strækningen mellem Valby og Svanemøllen. Det kommer dog også til at ramme pendlerne på Køge Bugt-banen, der må acceptere længere rejsetid, færre og andre linjer samt eventuel omstigning. Foto: Jens Wollesen
Det omfattende sporarbejde er i år på strækningen mellem Valby og Svanemøllen. Det kommer dog også til at ramme pendlerne på Køge Bugt-banen, der må acceptere længere rejsetid, færre og andre linjer samt eventuel omstigning. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB varsler nyt sporarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB varsler nyt sporarbejde
Opdateret 03. marts 2017 kl. 16:58
Sydkysten - 02. marts 2017 kl. 05:22
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste sommer måtte Sydkystens togpendlere væbne sig med tålmodighed, da Banedanmark udførte et - oven i købet stærkt forsinket - sporarbejde på Køge Bugt-banen. Og heller ikke i år slipper man for sporarbejde - i hvert fald hvis man skal hele vejen ind til hovedstaden.

arrow Læs også: Togbusser på Køge Bugt-banen

Sporarbejdet foregår nemlig på S-togsnettets helt centrale del, strækningen mellem Svanemøllen og Valby. Arbejdet bliver inddelt i fire etaper, hvoraf de tre ligger i perioder med ferie og fridage.

- Det er den allermest trafikerede del af S-togsnettet, der er på spil nu. Sporarbejdet vil betyde, at kunderne kommer til at opleve længere rejsetid på mange af deres rejser, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Første etape foregår i påsken, hvor arbejdet foregår i tunnelen mellem Hovedbanegården og Østerport. Arbejdet begynder allerede onsdag den 12. april, dagen før skærtorsdag, og her må de rejsende på Sydkysten vinke farvel til linje E, mens linje A kører hvert 10. minut, standser ved alle stationer og kun kører til Hovedbanegården. Der bliver indsat togbusser mellem Hovedbanegården, Vesterport, Nørreport og Østerport.

Skal med linje M

De arbejdende pendlere vil nok blive hårdest ramt af sporarbejdets anden etape, der begynder aftenen før storebededagsferien, der ligger den 12. maj. Arbejdet fortsætter til natten efter den 28. maj, som er søndagen efter Kristi himmelfartsdag. Her vil kun ét spor være farbart mellem Valby og København H, og linje A og E bliver erstattet af en såkaldt linje M, der kører i 10-minuttersdrift med stop på alle stationer mellem Køge og Hillerød.

Den 30. juni om aftenen begynder tredje etape. Her er begge spor lukket mellem Østerport og Svanemøllen, og derfor kører linje A - igen som det eneste tog til og fra Køge - i 10-minuttersdrift frem til Østerport.

Tredje etape bliver efter planen afsluttet den 16. juli, dagen før sidste etape begynder. Denne varer efter planen frem til den 15. august, og her vil linje M igen være eneste tog til og fra Køge. Også i denne omgang vil linjen køre til Hillerød, mens DSB og Banedanmark stadig er i gang med at analysere, om det vil være muligt at køre i 10-minuttersdrift på Køge Bugt-banen i den periode.

Svarer til ny asfalt

Cirka hvert 10. år skal skinner og sveller udskiftes, og det arbejde udfører Banedanmark i etaper. Således kan man betegne årets sporarbejde som en pendant til det omfattende arbejde, Banedanmark udførte sidste sommer på Køge Bugt-banen. Arbejdet er nødvendigt og kan sammenlignes med, at der bliver lagt ny asfalt på vejene, lyder det fra informationschefen.

- Det mindsker risikoen for forsinkelser, men det er dyrt for DSB og besværligt fra vores kunder, siger Tony Bispeskov.

DSB har ikke tal på, hvor mange af de rejsende på Køge Bugt-banen, der kører hele vejen ind til København. Over halvdelen af de omtrent 350.000 passagerer, der hver dag kører med S-tog, kører dog inde på den helt centrale strækning.

- Men dem, der ikke kører helt ind til København, bliver også ramt i form af længere rejsetid, fordi vi kører med stoptop (tog, der standser ved alle stationer, red.), siger Tony Bispeskov.

Ringbanen, altså linje F mellem Hellerup og Ny Ellebjerg, er i øvrigt lukket på strækningen mellem Flintholm og Ryparken fra den 4-11. juni. I stedet kører der togbusser. Rejseplanen.dk er opdateret to måneder forud, og dermed kan man allerede nu se, hvordan sporarbejdet i påsken kommer til at påvirke rejsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk