26. november 2020
Sara Ahmad er fra Kuwait. Hun er en del af udstillingen. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Sara Ahmad er fra Kuwait. Hun er en del af udstillingen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-kunst på Greve Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-kunst på Greve Museum
Sydkysten - 21. november 2020 kl. 09:35

Husker du foråret 2020? Dengang en flagermus i Kina og en fløjte i en østrigsk skibar fik hovedrollerne i fortællingen om, hvordan virus spreder sig med lynets hast.

Dengang hele Danmark pludselig var på fornavn med Søren, Mette og Magnus? Da ord som samfundssind, hamstring, smittetryk og værnemidler var på alles læber? Og da den amerikanske præsident luftede idéen om, at man måske kunne angribe coronavirus ved at sprøjte et desinficerende middel ind i kroppen?

Foråret 2020 bød på hjemsendelse, karantæne og en verdensomspændende pandemi, som verden stadig kæmper med - også nu hvor forår er blevet til efterår. Et efterår hvor mundbind er blevet en fast følgesvend, hvor plexiglasplader deler rummet op mellem de handlende og kassemedarbejderen i supermarkedet, og hvor aftaler om fester med fælles chipsskåle og en tæt kinddans stadig ikke står i kalenderen.

Da coronapandemien buldrede ind over os, og på mange måder satte både Danmark og resten af verden i stå, satte den samtidig strikkepinde, broderinåle, hæklenåle og symaskiner i sving. Og denne skaberkraft blandt mange betyder, at Greve Museum kan åbne dørene for udstillingen CoviDesign fra den 28. november. En udstilling med nogle helt særlige tekstile kunstværker og håndarbejder fra karantænetiden. Det bliver en tankevækkende og livsbekræftende manifestation af, hvordan mennesker gennem fantasi, kreativitet og flittige hænder bearbejder pludselige og voldsomme forandringer af alt, hvad vi kender.

CoviDesign byder på lidt af hvert. Fra små, hæklede coronavirus-figurer og humoristiske broderede udsagn til mundbind i alskens kreative udformninger og tekstile værker, som på forskellig vis tager fat på temaer som både sorg, afsavn frygt og død. Udstillingen er blevet til med hjælp fra mere end 200 forskellige håndarbejdsentusiaster og tekstilkunstnere fra Danmark og resten af verden, som har indsendt deres tekstilkunst til udstillingen.

Udstillingen "CoviDesign" kan ses på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve fra 28. november 2020 - 2. maj 2021.

Åbningtider: Tirsdag - fredag kl. 11-15, lørdag - søndag kl. 11-16.

Entré: Voksne 40 kr. Børn op til 18 år er gratis.

Se mere på grevemuseum.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?