3. juni 2020
Der bliver passet godt på den ekstraordinære fine gave, som Solrød Kommune sidste år modtog af Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde ? OJD.
Der bliver passet godt på den ekstraordinære fine gave, som Solrød Kommune sidste år modtog af Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde ? OJD.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet sikrer vedligeholdelse af sansehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet sikrer vedligeholdelse af sansehave

Der bliver passet godt på gaven, som kommunen modtog af Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde.

Sydkysten - 31. marts 2020 kl. 19:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da den enestående sansehave, der omkranser Plejecenter Christians Have, sidste år i maj officielt blev indviet, var det åbenlyst, at der her var tale om en helt ekstraordinær fin gave fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde - OJD, som havde doneret ikke mindre end 11,5 mio. kr. til projektet.

Den vidunderlige have, der netop nu er på nippet til at bryde ud i et sandt blomsterhav akkompagneret af et væld af duftende urter, er på hele 8.000 m2 og er til daglig glæde for både beboere og besøgende på Plejecenter Christians Have. En sådan gave, skal der naturligvis værnes om, og derfor har byrådet i Solrød Kommune på marts måneds byrådsmøde valgt at frigive ekstra penge til vedligeholdelsen af den eventyrlige have.

Oven i de 252.000 kr., der allerede indgik i donation til vedligeholdelse om året frem til 2021, har byrådet valgt at frigive 116.000 kr. i 2020 og 63.000 i 2021.

- At beboere på Plejecenter Christians Have kan nøjes med at gå lige uden for døren og opleve et væld af sanseindtryk er af næsten ubeskrivelig værdi. Denne gave skal vi værne om i mange år fremover, siger borgmester Niels Hörup.

Sansehaven rummer

Sansehaven indeholder både en musikhave, en træningshave, en strandhave, en bålhave, en magnolielund, en urtehave, en gårdhave og endda en kyssebænk. Det er ikke kun beboernes mentale helbred, der er tænkt på i forbindelse med tilblivelsen af haven, også beboernes fysiske tilstand er medtænkt. Haven indeholder derfor også forskellige træningsredskaber, hvor beboerne med hjælp fra medarbejderne kan lave over 200 forskellige øvelser.

Sansehaven er tegnet af landskabsarkitekt Helle Nebelong og er blevet til i tæt samarbejde med beboere, pårørende, Ældrerådet og fagfolk inden for plejeområdet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?