6. marts 2021
Vallensbæk Kommune brugte færre penge end beregnet i 2020, blandt andet på grund af corona. Overskuddet overføres til 2021.
Vallensbæk Kommune brugte færre penge end beregnet i 2020, blandt andet på grund af corona. Overskuddet overføres til 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd overfører penge til 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd overfører penge til 2021
Sydkysten - 23. februar 2021 kl. 05:22
Af Janus Spøhr

95 millioner kroner. Så mange penge overføres der i alt fra regnskabsåret 2020 til budgettet for 2021 i Vallensbæk Kommune. Det har byrådet enstemmigt besluttet på dets seneste møde.

Godt 39 millioner kroner er et mindreforbrug, og det skyldes blandt andet covid19-situationen, som påvirkede hele samfundet i det forgangne år, mens resten af millionerne er penge, der skulle have været brugt på anlægsopgaver.

Overførslen af pengene skyldes dels, at der i 2020 blev afsat penge, og at kommunen modtog en række tilskud, der ikke blev anvendt fuldt ud. Det gælder blandt andet tilskud til løft af folkeskolen og tilskud til flere dagture til plejehjemsbeboere.

- Det giver god mening, at pengene kommer borgerne til gode i 2021, sagde borgmester Henrik Rasmussen på byrådsmødet.

Beslutningen betyder, at anlægsbudgettet i kommunen i 2021 er 116,5 millioner kroner mod det oprindelige anlægsbudget på 60,7 millioner kroner.

Køkken bliver dyrere
Byrådet behandlede også en tillægsbevilling på 600.000 kroner til et nyt produktionskøkken i caféen på Pilehavehus, som har en større kapacitet end det nuværende. Køkkenet skal også bidrage til sociale madfællesskaber blandt ældre borgere og forebygge ensomhed og danne generationsmøder i nordområdet i kommunen. Det dyrere køkken skyldes, at der skal installeres et større ventilationsanlæg i køkkenet end først antaget. For at installere anlægget skal de eksisterende lofter forhøjes.

Forslaget blev vedtaget af et enigt byråd.

- Det er desværre blevet lidt dyrere, end vi havde håbet på, og det er altid ærgerligt, når vi ikke rammer plet, sagde borgmester Henrik Rasmussen på byrådsmødet.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?