25. oktober 2021
Byrådet, som mødtes online, besluttede at sende byggeriet på Industrivangen i høring, men flere medlemmer havde også en række anbefalinger til byggeriet - blandt andet at der skal være plads til flere cykler. Screendump
gallery icon

Se billedserie

Byrådet, som mødtes online, besluttede at sende byggeriet på Industrivangen i høring, men flere medlemmer havde også en række anbefalinger til byggeriet - blandt andet at der skal være plads til flere cykler. Screendump
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeri på Industrivangen i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeri på Industrivangen i høring
Sydkysten - 11. februar 2021 kl. 15:00
Af Søren Schaadt LArsen

Ishøj: Cirka 135 boliger skal bygges på Industrivangen 2 til 8. Den 11.000 kvadratmeter store grund, som hidtil blandt andet har huset Ishøj Hegn og anden industri, bliver nu et boligkvarter med masser af lejligheder.

- Det bliver familieboliger, to- og tre-værelses - nogle enkelte fire-værelsers lejligheder på grunden, siger borgmester Ole Bjørstorp (S).

Det er investorer fra tyske pensionskasser, som har købt grunden, hvor blandt andet Ishøj Hegn ligger nu, som vil bygge lejligheder til privat udlejning.

Byrådet diskuterede derfor den tilhørende lokalplan, hvor en del af nabogrunden, Industrivangen 10 bliver inddraget til byggeriet, så man kan holde byggeprocenten indenfor de tilladte rammer.

- Der var et problem vedrørende byggeprocenten. Der har man taget lidt af det grøn område på nabogrunden, forklarer formand for Teknik- og byggeudvalget, Poul Rikardt Jørgensen (DF).

Kommunen købte i efteråret Industriskellet 10, hvor der skal anlægges en klimapark, som skal løse problemer med overfladevand.

Opførslen af boliger og grønne områder er en del af en langsigtet plan, hvor Ishøjs lille erhvervsområde i højere grad bliver et boligområde.

Den nye lokalplan bliver nu sendt i høring i fire uger, men byrådet havde allerede nu flere indvendinger. De handlede ikke om byggeprocenter og inddragelse af nabogrunde, men i stedet om antallet af cykelparkeringspladser, affaldsstationer og boligforme:

- Jeg synes, det er lidt fattigt, at vi går ned på 1,5 cykelparkeringspladser per bolig, når vi i kommuneplanrammen har anført, at der skal være to pladser per 100 kvadratmeter bolig eller alternativt 2 pladser per bolig, lød det fra Ole Beckmann (V), som også ønskede nedgravede affaldsstationer.

Annelise Madsen (S) mente, at man skulle arbejde på at gøre flere boliger almene, hvilket Ole Wedel-Brandt (Ø) bakkede op om:

- Jeg synes, vi bør stille krav om 25 procent almene boliger, eventuelt som ungdomsboliger, som vi mangler i Ishøj, sagde han.

Lokalplan 1.97 er i høring fra 2. februar og fire uger frem.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?