10. december 2018
Tre af hovedpersonerne er godt tilfredse med Greve Gymnasiums nye studieretning i international business. Fra venstre: Christian Lykke Holby, 18 år fra Greve Strand, Emma Salling Evertsen Andersen, 19 år fra Solrød, samt Kaspar Aarøe Jensen, som underviser i erhvervsøkonomi, samfundsfag og idræt på Greve Gymnasium. Pressefoto
Tre af hovedpersonerne er godt tilfredse med Greve Gymnasiums nye studieretning i international business. Fra venstre: Christian Lykke Holby, 18 år fra Greve Strand, Emma Salling Evertsen Andersen, 19 år fra Solrød, samt Kaspar Aarøe Jensen, som underviser i erhvervsøkonomi, samfundsfag og idræt på Greve Gymnasium. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Business på eksamensbeviset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Business på eksamensbeviset
Sydkysten - 23. februar 2018 kl. 09:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Emma Salling Evertsen Andersen på 19 år og Christian Lykke Holby på 18 er to af de elever, som for to år siden valgte studieretningen international business, og med få måneder tilbage som gymnasieelever fortæller de fra Rådhusholmen i Greve, at studieretningen har været et godt valg for dem.

arrow Læs også: Akrylmalerier i kulturcafeen

De har haft engelsk og samfundsfag på højt niveau kombineret med fag som erhvervsøkonomi og innovation og endelig suppleret med flere ture ud af huset både lokalt og internationalt. Derudover har mange af deres øvrige fag været vinklet med det internationale og forretningslivet som fokus.

- I engelsk og tysk har vi for eksempel lært at skrive handelsbreve. Vi har beskæftiget os med Disney som en international koncern. Når det har handlet om EU eller international politik i samfundsfag, har vinklen tit været, hvordan danske virksomheder agerer uden for Danmark. Og i naturgeografi har vi for eksempel været i Island og Bulgarien og undersøgt, hvordan man dér er dygtige til at bruge landets naturressourcer på at skabe forretning og tiltrække udenlandske investorer, fortæller Christian Lykke Holbo.

Den internationale klasse har også været i London for at besøge det danske handelskammer der.

- Vi fik en forståelse af, hvad et handelskammer laver for dansk erhvervsliv ude i verden, og vi fik også et indblik i, hvordan det er at være en dansk virksomhed uden for landets grænser - hvad der kræves, og hvordan man formidler og netværker, fortæller Emma Salling Evertsen Andersen.

Det er ikke kun det store udland, men også det lokale erhvervsliv, som inspirerer gymnasieeleverne i løbet af deres tre år på Greve Gymnasium. Blue Water Shipping i Greve samt DNP i Karlslunde, som er en af verdens førende producenter af storskærme, har i mange år samarbejdet med gymnasiet, ligesom det kommunalt etablerede Greve-Solrød Erhvervscenter også er en god sparringspartner for de nysgerrige unge, fortæller Kaspar Aarøe Jensen. Han underviser i erhvervsøkonomi og samfundsfag på Greve Gymnasium og er også tovholder på skolens første forsøg med den internationale business-linje.

- Det er nogle meget fine lokale samarbejder, vi har, hvor vores elever kan trække på konkret, faglig ekspertise lokalt og også får mulighed for at snuse til nogle forskellige arbejdspladser: Hvilke krav er der egentlig i det private erhvervsliv, og hvilke kompetencer forventes jeg at have? For virksomhedernes vedkommende får de et indblik i ungdommen nu til dags. Vores samarbejdspartnere melder, at hvis de på sigt skal tiltrække vores bedste elever, har de også behov for at følge med i teenagernes krav og forventninger til deres kommende arbejdsliv, fortæller Kaspar Aarøe Jensen.

Konkrete cases
Kaspar Aarøe Jensen har arbejdet på Greve Gymnasium i 17 år, og han fortæller, at 25 procent af gymnasiets kommende 3.g'ere har valgt erhvervsøkonomi som valgfag næste skoleår. Som lærer i faget er han selvfølgelig begejstret:

- Erhvervsøkonomi er et fag, som per definition åbner sig mod omverden, og det kan eleverne godt lide - at faget relaterer direkte til det omkringliggende samfund. Vores elever er simpelthen nysgerrige efter at blive klogere på de forskellige dele af en virksomhed, som økonomi, ledelse og strategi, og de nyder at arbejde med konkrete cases fra den verden, de kender, fortæller Kaspar Aarøe Jensen og nævner virksomheder som Tivoli, Føtex og Pandora som eksempler på danske virksomhedscases, eleverne beskæftiger sig med i hans timer. Han beretter desuden, at studenter fra Greve Gymnasium har særlig høj repræsentation blandt dem, der hvert år optages på videregående uddannelser på CBS, Copenhagen Business School.

Christian Lykke Holby er en af dem, der regner med at fortætte studierne på CBS, når han får studenterhuen på til sommer. Han føler, at hans snart tre år på en såkaldt stx - det almene gymnasium, som Greve Gymnasium er - har klædt ham godt på til det kommende studieliv. På et handelsgymnasium ville han ikke have haft fag som for eksempel historie, psykologi og naturgeografi, men både han og Emma Salling Evertsen Andersen er godt tilfredse med deres valg:

- Vi har haft en bred vifte af fag og har dermed fået en stor almenforståelse. For eksempel en forståelse af hvordan religion kan spille en rolle, hvis en virksomhed skal etablere sig i udlandet, eller hvordan historien og politiske strømninger har påvirket erhvervslivet, fortæller Christian Lykke Holby. Emma Salling Evertsen Andersen supplerer:

- De mange forskellige fag har givet os mange mulige indfaldsvinkler. Jeg føler, at en studieretning som international business har udvidet vores horisont. Studieretningen har i hvert fald levet op til sit navn, slutter Emma Salling Evertsen Andersen.

arrow Ny formand for Grønt Forum
26. februar 2018 kl. 05:49 Opdateret: kl. 14:39
arrow Sangaften med gospeltoner
24. februar 2018 kl. 16:48 Opdateret: kl. 14:38
arrow Motorvejsskilte viser vej til Arken
24. februar 2018 kl. 12:31 Opdateret: kl. 14:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk