29. november 2020
Foto: Katrine Wied
Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre: Det ser ud til, at Østsjællands Beredskab opløses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre: Det ser ud til, at Østsjællands Beredskab opløses
Sydkysten - 13. december 2018 kl. 15:51

De otte ejerkommuner har i dag drøftet at opløse Østsjællands Beredskab senest 1. januar 2021. Der er afholdt møde blandt ejerne i dag for at klarlægge forskellige ønsker til beredskabets fremtid, og de otte borgmestre er enige om, at det nu ser ud til, at Østsjællands Beredskab skal opløses.

arrow Læs også: Mister alle deltidsbrandfolk og to køretøjer

Det afventer nu, at de enkelte kommuner træffer beslutning om, hvad de ønsker, og først herefter vil ejerne af Østsjællands Beredskab se på en plan for en proces hen mod en ny model for beredskabet i Østsjællands Beredskabs område.

Det oplyser beredskabet i en pressemeddelelse.

Det er for beredskabskommissionen vigtigt at understrege, at det vigtigste i den proces, der nu indledes, er at sikre en stabil drift i alle områder. Processen betyder således ikke noget for de igangværende forhandlinger om en ny aftale med Falck.

- Vi er glade og stolte over de dygtige medarbejdere, der hver dag holder borgere og virksomheder trygge i Østsjællands Beredskabs otte kommuner, og det er vores højeste prioritet, at vi uanset hvordan beredskabsenhederne er skruet sammen hele vejen igennem kan sige, at alle trygt kan regne med, at de har et robust beredskab, siger beredskabskommissionens formand og borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V), i pressemeddelelsen.

Køge Kommune har allerede truffet beslutning om at melde sig ud af Østsjællands Beredskab. Høje-Taastrup, Greve, Ishøj og Vallensbæk kommuner drøfter i øjeblikket et samarbejde på tværs af de fire kommuner. Borgmestrene fra Roskilde, Stevns og Solrød kommuner har på mødet i dag også løftet sløret for, at de forventer at indstille til deres byråd, at de fortsat ønsker et samarbejde i den ene eller anden konstellation.

- Set fra et samfundsperspektiv er det skidt, at de otte ejerkommuner går fra hinanden. Det er trist, men vi må forsøge at få det bedste ud af det, og jeg glæder mig over, at Roskilde Kommune ikke står alene med dette ønske. I Roskilde har vi jo et rigtig godt udgangspunkt i kraft af en stærk og stolt tradition for at drive beredskab, men vi har i Østsjællands Beredskab også lært, at der kan være mening i at samarbejde om specialistfunktioner. Et sådant samarbejde vil jeg gerne invitere Solrød og Stevns til drøftelser om at videreføre i en ny organisering med udgangspunkt i hver vores beredskaber. Det er den bedste måde at få skabt ro om de mange gode medarbejderes arbejdssituation og at få værnet om den viden, Østsjællands Beredskab har skabt, siger medlem af Beredskabskommissionen og borgmester i Roskilde Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen.

Østsjællands Beredskab blev etableret i 2015 af kommunerne Greve, Høje-Taastrup, Roskilde, Køge, Solrød, Vallensbæk, Ishøj og Stevns. Formål med samarbejdet var at drive et effektivt og rentabelt beredskab.

arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Nyt samarbejde om beredskabet på bordet
19. december 2018 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?