5. juli 2020
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) og Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen er fælles om at trykke på knappen, når det kommer til at afvikle det tvungne samarbejde. 

Arkivfoto fra indvielsen af pumpen ved Ishøj Havn, hvor der også optræder flere borgmester. Foto: Hans Jørgen Johansen
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) og Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen er fælles om at trykke på knappen, når det kommer til at afvikle det tvungne samarbejde. Arkivfoto fra indvielsen af pumpen ved Ishøj Havn, hvor der også optræder flere borgmester. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre: Det bliver godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre: Det bliver godt
Sydkysten - 18. juni 2020 kl. 19:13
Af AF Søren Schaadt LArsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøjs og Vallensbæks borgmestre mener ikke, at der er noget at være bekymrede over, i forbindelse med en ophævelse af det tvungne samarbejde. Ingen af dem tror på, at det bliver dyrere, når kommunerne splitter de funktioner, som de hidtil har været tvunget til at samarbejde om:

arrow Læs også: Medarbejderne er usikre

- Intet har indikeret, at ting er blevet billigere på grund af samarbejdet, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).

- Det bliver billigere for os, siger Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj. Han peger på, at Vallensbæks eneste opgave er Jobcentret, og her mener han ikke, at de har gjort det godt nok:

- Det eneste, vi har bedt om at tage tilbage, det er jobcentret. Det er afgørende, at vi får det. Der er sat for få i arbejde, ganske enkelt, siger Ole Bjørstorp.

- Det kan godt være, at der går kompetencer tabt, men mange af kompetencerne skal vi nu ud at søge. Jeg er ikke så bange for det, men selvfølgeligt er der altid en overgang, hvor man skal kigge specielt på det, siger Ole Bjørstorp.

Bliver ikke let, men...

Heller ikke i Vallensbæk rystet de på hånden.

- Jeg siger ikke, at det bliver en walk in the park, men vi går ind i det med åbne øjne, der er en ny situation, og her kan vi se på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for vores borgere, siger Henrik Rasmussen. Han har et mål om meget få ansatte i jobcentret, samt en mere håndholdt indsats på det specialiserede område.

- Vi vil gerne hjælpe folk til at klare sig selv. I Vallensbæk tror jeg 100 procent på den håndholdte indsats. Hvis man vil flytte noget, så skal man kigge på, hvad folk har behov for. I stedet for at kæmpe mod det, så må man forsøge at gøre tingene anderledes og få det bedste ud af det, forklarer Vallensbæk-borgmesteren.

Heller ikke Ole Bjørstorp har bekymringer omkring ophøret af det tvungne samarbejde. I stedet regner han med, at kommunerne kan arbejde frivilligt sammen:

- Jeg kan slet ikke se, at der er noget at frygte. Der er nogle udfordringer, og vi skal bygge noget nyt op. På områderne genoptræning og hjælpemidler, der bygger vi frivillige aftaler op. Vi har kun haft et møde, men den er Vallensbæk med på. Det er jeg sikker på. Der er sagt god for det. Jeg håber, der er gode muligheder for yderligere samarbejde, siger Ole Bjørstorp.

Han kan dog ikke forklare, hvordan det kommer til at fungere anderledes end med det tvungne arbejde, men han er overbevist om, at det kommer til at fungere.

- Det med tvang gik ikke rigtigt, det er også en dårlig måde at samarbejde. Hvordan vi gør fremover, det skal vi først diskutere igennem.

arrow V: Vi ved ikke, hvad skilsmissen kommer til at betyde
17. juni 2020 kl. 19:20 Opdateret: kl. 14:32
arrow Glæde: Tvunget kommunalt samarbejde kan stoppe
12. maj 2020 kl. 18:43 Opdateret: kl. 15:02
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?