22. juni 2021
John T. Olsen, som er borgmesterkandidat for Socialdemkoratiet i Greve, bakker op om sit partis omdiskuterede udlændingepolitik. Arkivfoto: Janus Spøhr
John T. Olsen, som er borgmesterkandidat for Socialdemkoratiet i Greve, bakker op om sit partis omdiskuterede udlændingepolitik. Arkivfoto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterkandidat bakker Tesfaye op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmesterkandidat bakker Tesfaye op
Sydkysten - 18. maj 2021 kl. 06:26
Af Janus Spøhr

Hjemsendelse af afviste asylansøgere til Syrien, selvom FN kritiserer beslutningen, børn og forældre, der stadig sidder i terrorlejre, en mulig aftale om et asylcenter i Rwanda og tvungne håndtryk.

Der har de seneste uger været kritik fra flere lokale socialdemokrater rundt omkring i landet, som kritiserer deres partis udlændingepolitik.

I Greve bakker spidskandidaten for Socialdemokratiet, John T. Olsen, som bejler til borgmesterposten ved det kommende kommunalvalg i november op om sit partis udlændingepolitik.

- Som spidskandidat for Socialdemokratiet i Greve og gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i Greve byråd, kan jeg informere om, at regeringens indvandrer- og flygtningepolitik ikke har givet anledning til en større debat her i kommunen eller i vores partiforening. Vi er et parti med højt til loftet og der skal være plads til uenigheder, fortæller han.

Avisen har sendt otte konkrete spørgsmål til alle syv socialdemokratiske byrådsmedlemmer i Greve samt den lokale partiformand, Claus Pedersen.

Det er dem, som John T. Olsen svarer på i denne artikel.

Hele pakken
Udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, og udlændingeordfører for Socialdemokratiet på Christiansborg, Rasmus Stoklund, er blevet kritiseret for at dreje skarpt til højre på flygtninge- og udlændingepolitikken, og nogle har sammenlignet makkerparrets udmeldinger med den yderste højrefløj.

I Greve er der også opbakning til Tesfaye og statsminister Mette Frederiksen.

- Det er min opfattelse, at der i partiforeningen generelt er bred opbakning til regeringens linje og ikke mindst Mattias Tesfayes håndtering af hans ressortområde. Dermed signaliserer jeg også, at der er opbakning til Mette Frederiksen. Hun meldte klart ud, da hun blev formand - her står jeg - det er pakken, siger John T. Olsen.

Udfordringer i Greve
Han fortæller videre, at Socialdemokratiet er et demokratisk parti, hvor der om få måneder er kongres, som er partiets højeste myndighed.

- Det er her, partiets politiske retning fastlægges og ikke i diverse medier. Der har hidtil været massiv opbakning til linjen, siger borgmesterkandidaten.

John T. Olsen peger på, at flere borgmestre i tidernes løb har råbt højt om de udfordringer med integrationen, som der er og har været.

- Kommunerne omkring de store byer, særligt på Vestegnen, har i mange år taget et stort ansvar for den flygtningepolitik, forskellige regeringer har stået i spidsen for. Per Madsen (Ishøj) og Kjeld Rasmussen (Brøndby) løftede i deres tid som borgmestre debatten om indvandring og den betydning, den havde for udviklingen af kommunerne på Vestegnen. Så som borger i en kommune, som også har udfordringer, bakker jeg op om regeringens linje, siger John T. Olsen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?