31. oktober 2020
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S). Arkivfoto
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S). Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterens udmelding splittede partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterens udmelding splittede partiet
Sydkysten - 12. december 2019 kl. 13:07
Af Søren Schaadt LArsen

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp satte gang i en lavine, da han i oktober meddelte at han genopstiller til borgmesterposten til næste kommunalvalg. Sådan lyder det fra socialdemokraternes i Ishøjs bestyrelsesformand, Henning Bjerre.

arrow Læs også: Ordstyreren skred og grøfterne blev gravet dybere

- Bestyrelsen meddelte ham dengang, at det var at gå for langt. Han må gerne sige, at han er borgmesterkandidat, men han har intet belæg for at sige, at han er socialdemokraternes borgmesterkandidat, lyder det fra Henning Bjerre.

Bestyrelsen i Socialdemokratiet er på et møde onsdag aften blevet enige om, at meddele borgmesteren, at der er nogle spilleregler, som skal overholdes, blandt andet at det er bestyrelsen, der udpeger partiets spidskandidat.

Henning Bjerre kæder Ole Bjørstorps tidlige udmelding af sit kandidatur sammen med den splittelse, der lige nu er i partiet.

- Det er klart Oles udmelding på Facebook så tidligt i valgperioden, har været med til at sætte den her bølge i gang. Efter han meddelte det på Facebook, har der været en bølge af diskussioner på Facebook om kandidaturet, hvorefter vi i begyndelsen af december så seksmandsgruppen skifte gruppeformanden ud, hvorefter hun nu stiller op som borgmesterkandidat, siger bestyrelsesformanden.

På grund af den nuværende splittelse i gruppen har partibestyrelsen valgt, at rykke det møde, hvor partiet udpeger spidskandidaten til borgmesterposten frem til maj 2020, hvor det oprindeligt skulle have været holdt i november.

- Vi må sætte det demokratiske spil i gang. Og lige nu er der to kandidater, og man kan ikke afvise, at der kommer flere. Det er ikke en ønskesituation for et parti det her, derfor er det også vigtigt, at vi får det afklaret hurtigst muligt, siger Henning Bjerre.

- Vi kan ikke afvise, at der vil være fnidder i byrådsgruppen fremefter, men her må vi appellere til gruppen at de finder en måde at samarbejde på. Det er langt fra en ønskværdig situation, siger Henning Bjerre.

Årsagerne til udskiftningen af gruppeformanden i begyndelsen af måneden står ikke helt klart for bestyrelsesformanden:

- Der er ingen, der vil sige, hvad den præcise årsag er. Flertalsgruppen siger, at det er dårligt samarbejde, men Merete Amdisen har, i min opfattelse gjort det eksemplarisk. Den opfattelse er der nogen, der ikke har. Der kommer myter, og det bliver ikke mindre, som det er nu. De personlige relationer, hvad er det der er kikset, ved jeg ikke. Men det kom som lyn fra en klar himmel, at man ikke kunne samarbejde frem til kommunevalget, siger han.

Ole Bjørstorp var ikke selv med til bestyrelsesmødet onsdag aften.

arrow S-bestyrelse får kritik: Arrangerer partimøde for op mod 200 personer
03. september 2020 kl. 16:13 Opdateret: kl. 09:54
arrow Socialdemokraterne må vente med at få renset luften
19. marts 2020 kl. 18:28 Opdateret: kl. 11:16
arrow Kampvalg om post som borgmesterkandidat
10. december 2019 kl. 18:21 Opdateret: kl. 15:01
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?