26. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester efter formandsvalg: Det rigtige makkerpar for Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester efter formandsvalg: Det rigtige makkerpar for Venstre
Sydkysten - 21. september 2019 kl. 13:43
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg har det, der skal til, for at bringe Venstre på ret køl.

arrow Læs også: Martin Damm om valg af Inger Støjberg: Det er fint nok

Det er meldingen fra Greves Borgmester Pernille Beckmann, der var med til partiets ekstraordinære landsmøde lørdag formiddag.

Omkring formandsposten i partiet var der ikke meget at rafle om. Jakob Ellemann-Jensen stillede op uden modkandidat og blev valgt.

Næstformandsposten var der mere spænding omkring, og her kunne de stemmeberettigede pege på enten Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby.

- Vi spurgte vores bagland i Greve, hvem de helst ville have som næstformand, og omkring 85 procent pegede på Inger Støjberg, siger Pernille Beckmann, der også selv stemte på den tidligere udlændinge- og integrationsminister.

- Man ved, hvad man får med Inger Støjberg. Det kan jeg godt lide. Hun står fast på sine værdier, og så er hun en person, der altid får mange personlige stemmer, siger Pernille Beckmann.

Også omkring formandsposten, er borgmesteren glad for valget.

- Jakob Ellemann-Jensen er den helt rette til at få partiet på ret kurs. Han er en stærk leder og en ægte liberal.

- Den bedste politik opstår, når modsætninger mødes, og derfor er jeg overbevist om, at Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg er det bedste valg for Venstre fremadrettet, siger Pernille Beckmann.

Stærk leder

Samme toner lyder fra Pernille Beckmanns kollega byrådet og forholdsvist nyvalgte medlem af Folketinget, Morten Dahlin. Han peger også på den nye formands lederegenskaber.

- Helt konkret har han erfaring som leder i erhvervslivet og fra militæret. Hvis man er i stand til at lede en gruppe soldater i Bosnien-Herzegovina, så kan man også lede et parti, siger Morten Dahlin, som også glæder sig over den nye næstformand.

- Hun er en slagkraftig person, som står ved sine meninger. Hun kæmper for at få gennemført den politik, hun tror på, selvom det kan give lidt modvind.

Både Morten Dahlin og Pernille Beckmann ser nu frem til, at der kommer ro på i partiet.

- Det har ikke været kønt i den seneste tid, og jeg glæder mig til, at vi kan fokusere på politikken i stedet for personerne, siger Pernille Beckmann.

arrow V-borgmester har tiltro til ny ledelse
21. september 2019 kl. 16:49 Opdateret: kl. 17:15
arrow Tilfreds gruppeformand efter ekstraordinært Venstre-landsmøde
21. september 2019 kl. 16:03 Opdateret: kl. 16:03
arrow Venstreformand tror på ro på fløjene
21. september 2019 kl. 15:36 Opdateret: kl. 18:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?