22. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde om indbrud tiltrækker over 400

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om indbrud tiltrækker over 400
Sydkysten - 17. marts 2017 kl. 08:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Påskeferien nærmer sig, og i ferierne tager indbrudstyvene på arbejde. Dermed er det et godt tidspunkt at gøre noget ekstra for at sikre sin egen bolig og sine naboer mod at få ubudne gæster. TrygFondens regionale råd på Sjælland og Det Kriminalpræventive Råd inviterer derfor sammen med Greve Kommune, Lokalråd Greve og Midt- og Vestsjællands Politi til et arrangement om forebyggelse af indbrud.

Mødet foregår den 22. marts klokken 17.30 til 20.00 i Greve Idrætscenter. På nuværende tidspunkt er der 420 tilmeldte.

Selvom antallet af indbrud i de seneste år er faldet, er problemet stadig til at få øje på. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2016 31.885 indbrud i hele landet, og heraf skete de 424 i Greve Kommune.

Samtidig ved man fra TrygFondens Tryghedsmåling, at danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. De seneste tal fra oktober 2015 viser, at indbrud gør knap hver fjerde dansker utryg.

På borgermødet introducerer Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Nabohjælp, som er et gratis koncept, der baner vejen for, at naboer nemt og sikkert kan stå sammen om at undgå indbrud. Udenlandske erfaringer med Nabohjælp viser, at man kan undgå op til hvert fjerde indbrud.

Deltagerne kan også høre Midt- og Vestsjællands Politi fortælle om indbrud i Greve Kommune, og hvad borgere kan gøre for at hjælpe politiet i både forebyggelsen og opklaringen af indbrud i private hjem. Man kan også få forebyggende tips fra indbrudstyven selv, når tidligere indbrudstyv Martin Rasmussen fortæller, hvad der kunne få ham til at fravælge en bolig.

Mødet er det tiende af sin slags og bygger videre på gode erfaringer fra et tilsvarende borgermøde i Middelfart, som TrygFondens regionale råd i Syddanmark tog initiativ til at holde i december 2013. Her var der også en stor tilslutning til arrangementet, der resulterede i en betydelig stigning i tilmeldingerne til Nabohjælp. Efterfølgende kunne man desuden konstatere, at der i december måned var sket et fald i antallet af indbrud i Middelfart sammenlignet med året før. Siden er mødet også afholdt i Ballerup, Aarhus, Aalborg, Køge, Sønderborg, Kolding, Højen ved Vejle og Esbjerg.

Greve Kommune oplyser, at børn er meget velkomne til arrangementet. De kan slappe af og lege i et tilstødende rum, hvor pædagoger fra idrætsinstitutionen Lundebo i Tune står for børnepasning og lidt mad. Tilmelding nødvendig af hensyn til forplejning og børnepasning på greve@mannov.dk - oplys venligst børnenes alder.

Aftenens program
o Velkomst ved TrygFonden

o Det gør vi fra kommunens side ved borgmester i Greve Pernille Beckmann (V)

o Sådan arbejder vi i politiet ved vicepolitiinspektør John Jensen

o Mit liv som tyv ved tidligere indbrudstyv

o Nabohjælp ved projektleder for Det kriminalpræventive Råd og Nabohjælp

o Spørgetid og afrunding
o Mad og drikke

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk