12. juni 2021
Knapt 300 borgere har skrevet under på, at strandvejen mellem Hundige og Greve Centervej skal være etsporet i begge retninger i stedet for de to spori hver retning, som der er i dag. Flere peger på for høj fart som årsag til deres forslag. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Knapt 300 borgere har skrevet under på, at strandvejen mellem Hundige og Greve Centervej skal være etsporet i begge retninger i stedet for de to spori hver retning, som der er i dag. Flere peger på for høj fart som årsag til deres forslag. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere vil 'vanvidskørsel' til livs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgere vil 'vanvidskørsel' til livs
Sydkysten - 14. maj 2021 kl. 17:38
Af Janus Spøhr

Trafikken på Hundige og Greve Strandvej, som løber i forlængelse af hinanden, er for støjende, og farten er for høj.

Sådan lyder det fra flere borgere, som har stillet et borgerforslag, som ved redaktionens deadline havde 274 underskrivere.

'Stort ønske om ensporet vejbane på Hundige og Greve Strandvej. Der er utrolig mange, der kører alt for stærk, samt kører ræs fra det ene lyskryds til det andet. Det vil samtidig sænke støjen i alles haver ud mod Strandvejen,' lyder det på Greve Kommunes hjemmeside om borgerforslaget, der udløber den 6. juni.

- Hvis du synes, at de, der færdes i dette område, skal føle den samme sikkerhed som resten af strandvejen, så stem med dit nem-id, skriver Jytte Oddershede, der selv bor i krydset Hundige Strandvej og Jægervænget.

Til fare for andre

Hun fortæller, at hun ofte ser bilister, der kører over for rødt og 'taxagult' i lyskurven ved Hundigevej og Havnevejen.

- Ved dette lyskurve står der tit skolebørn, der skal til deres skole, og jeg ser, hvor tålmodige og fornuftige disse børn er. Desværre skal de også være opmærksom på bilerne fra Hundigevej, som også kan finde på at køre over for rødt. Eller sagt med andre ord: over for den grønne mand i fodgængerfeltet, fortæller Jytte Oddershede.

Hun bakkes op af Børge Erik Jensen.

- Det (indsnævringen, red.) vil da dæmpe lidt på den vanvidskørsel, der foregår aften og weekend, og så vil det være muligt at lave nogle sikre forhold for cyklister og gående langs strandvejen, for det er nogle elendige forhold, vi har. Vores nabokommuner gør det noget bedre for alle de cyklister, der dagligt tager turen mod hovedstaden, fortæller han.

Han henviser til, at den vejledende bredde på gangstier bør være halvanden meter, mens den på cykelstier bør være på 1,7 meter.

- På Hundige Strandvej er cykelstien flere steder kun en meter, og gangstien, hvor der er lysmaster, er nede på 0,57 meter, så ikke engang en barnevogn kan passere, fortsætter Børge Erik Jensen.

Ikke på vej

Hos to af partierne i byrådet gør forslaget indtryk, men der er ikke umiddelbart udsigt til, at underskriverne af borgerforslagets ønsker går i opfyldelse foreløbigt.

- En ensporet vej er ikke umiddelbart noget, som vi vil bruge penge på lige nu. Det er sikkert rigtigt nok, at der bliver kørt for stærkt, men en indsnævring vil også have betydning for trafikken. Vi har mange ting, som vi gerne vil bruge penge på, og jeg synes, at der er andre ting, der er vigtigere, lyder det fra Mortan Martinsson (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Socialdemokratiet er lidt mere positive over for forslaget.

- Vi går ind for forslaget, men vi har ikke afsat penge til det på nuværende tidspunkt. En indsnævring er åbenlyst en god idé for cyklister, og det kan også give flere parkeringspladser, men vi ved ikke nok om økonomien og konsekvenser, så det ligger ikke øverst på vores agenda, siger Mikkel Witthøft, der er medlem af teknik- og miljøudvalget.

Et borgerforslag bliver behandlet af byrådet, hvis det får støtte fra 750 borgere, så der er endnu et godt stykke, før byrådet skal tage stilling til forslaget. Hvis man vil støtte borgerforslaget, kan det gøres på https://www.greve.dk/politik/byraad-og-udvalg/borgerforslag/

Hvor langt tror du Danmark når ved EM