21. februar 2019
Onsdag aften fik borgerne i Ishøj mulighed for at gå den rute, hvor projektet ARKEN WALK skal foldes ud. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

Onsdag aften fik borgerne i Ishøj mulighed for at gå den rute, hvor projektet ARKEN WALK skal foldes ud. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere fik indblik i kommende kunststi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere fik indblik i kommende kunststi
Sydkysten - 13. september 2018 kl. 13:43
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Janne Olsen var en af de Ishøj-borgere, der onsdag aften benyttede lejligheden til at høre mere om den kommende kunststi mellem Ishøj Station og kunstmuseet Arken. Hun bor på Solvej, som ligger på den 2,2 kilometer strækning, der kan se frem til at blive forsynet med et nyt landskabsarkitektonisk udtryk suppleret med kunst i form af cirka 20 orange lysmaster. De kommer til at sno sig på forskellige måder og skal fungere som en slags vejviser på ruten.

arrow Læs også: Vinder af kunststi-projekt i Ishøj afsløret

Onsdag præsenterede Ishøj Kommune projektet med en gåtur på den sti, der kommer til at hedde ARKEN WALK, og som Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og kunstner Jeppe Hein skal designe. For Janne Olsen er der tale om et spændende tiltag:

- Det kan jo kun blive bedre. Her er jo hyggeligt i forvejen, men det kan jo kun blive hyggeligere, sagde hun.

Undervejs på ruten kunne hun høre, hvilke ideer der er i spil på Solvej, hvor projektet leger med tanken om, at plante nogle flere træer.

- Jeg synes, her er rigeligt. Det skal heller ikke blive for kompakt med træer, lød hendes umiddelbare reaktion om mere træbeplantning langs Solvej. Til gengæld syntes hun det lød spændende med de orange lysmaster, der bliver placeret på strækningen.

- Jeg ville da gerne have en foran huset. Det ville da ikke genere, sagde hun.

Vandringen sluttede på Arken, hvor vinderprojektet, bestående af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, kunstner Jeppe Hein og kunst- og kulturbureauet Creator Projects, blev gjort lidt mere konkret.

Her forklarede Kristine Jensen, der er indehaver af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, at det landskabsarkitektoniske udtryk blandt andet handler om at introducere mere natur på den første del af strækningen, som går fra stationspladsen og videre via stien gennem boligblokkene ved Ishøj Centrum. Men også tunnellen, der går under Ishøj Strandvej og leder stien videre mod Solvej, er i spil.

- Vi synes, det kunne være sjovt at plante noget i tunnellen. Vi skal se på, om der er mulighed for at gøre det til et grønt rum, sagde Kristine Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk