7. maj 2021
Nordea Kredit har regnet på, hvad ændringerne i boligskatterne betyder for en gennemsnitlig boligejer i Greve og Solrød Kommune. Arkivfoto
Nordea Kredit har regnet på, hvad ændringerne i boligskatterne betyder for en gennemsnitlig boligejer i Greve og Solrød Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligejere i Greve og Solrød skal betale mindre i boligskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejere i Greve og Solrød skal betale mindre i boligskat
Sydkysten - 19. januar 2021 kl. 05:39

Alle boligejere vil opleve ændringer i deres boligskat i det kommende år.

For langt de fleste er der udsigt til besparelser, men for andre skal der graves dybere i lommerne. Nordea Kredit har regnet på, hvad ændringerne betyder for en gennemsnitlig boligejer i Greve og Solrød Kommune.

- Alle boligejere slipper billigere i ejendomsværdiskat i 2021, da ejendomsværdiskattesatsen sænkes fra 1 procent til 0,92 procent, men da grundskylden samtidig stiger i 32 kommuner, er det ikke alle boligejere, der skal betale mindre, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

I Greve og Solrød Kommune kommer en gennemsnitlig boligejer til at betale ca. 1.340 kroner mindre i ejendomsværdiskat og det samme beløb i grundskyld. Boligejerne opnår på den måde en samlet besparelse i boligskatten på 1.340 kroner i 2021. Det viser beregninger lavet af Nordea Kredit på baggrund af oplysninger fra SKAT.

Aftalen om at sænke ejendomsværdiskattesatsen blev indgået af et bredt flertal i Folketinget i maj sidste år og kommer alle boligejere til gode. På landsplan vil en gennemsnitlig boligejer opleve en besparelse på 970 kroner i ejendomsværdiskat, men der er stor forskel fra kommune til kommune.

- Overordnet set er det husejerne i kommuner med høje boligpriser, der får den største besparelse i kroner og øre, mens besparelsen er noget mindre i land- og yderkommunerne, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

- Kommunerne med den største absolutte besparelse er således tæt besat af kommuner i og omkring København. Først på en 20. plads og en 36. plads kommer de første henholdsvis jyske og fynske kommuner med på listen. Solrød Kommune kommer ind på en 6. plads og Greve Kommune på en 8. plads, siger hun.

En glædelig nyhed
Regningen til ejendomsværdiskat indgår i boligejernes skatteopgørelse, og boligejerne får derfor glæde af den sænkede ejendomsværdiskattesats, fordi de får udbetalt lidt flere penge hver måned efter skat i det kommende år.

- Boligejerne kan glæde sig over, at ejendomsværdiskatten falder, og at de ikke skal afsætte så mange penge til den post i budgettet. Men det vigtigste er, at boligejerne har fået overblik over deres samlede boligskat, så de kan planlægge deres budget, siger indehaver Jim Riel fra danbolig Greve og Solrød.

Samlet set er der otte kommuner, hvor en gennemsnitlig boligejer skal betale mere i samlede boligskatter i 2021. I de resterende 90 kommuner har boligejerne udsigt til en lavere boligskat.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?