15. maj 2021
Jettes to børnebørn Jacob og Mads var på besøg i vinterferien ? og så kunne man jo lige så godt deltage i affaldsindsamlingen.
gallery icon

Se billedserie

Jettes to børnebørn Jacob og Mads var på besøg i vinterferien ? og så kunne man jo lige så godt deltage i affaldsindsamlingen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og voksne ryddede på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og voksne ryddede på stranden
Sydkysten - 25. februar 2021 kl. 14:28

- Se, Bedstemor - der er et cigaretskod!

Jacob på 11 år samler skoddet op og løber hen til sin bedstemor Jette, der har affaldsposen.

- Alt andet er lukket - men det her var en hyggelig ting, vi kunne gøre sammen i vinterferien. Og det passer fint med, at Jacob er ved at tage et spejdermærke, hvor han skal samle skrald, fortæller Jette, hvorefter hun, Jacob og hans lillebror Mads fortsætter affaldsjagten i Vallensbæks strandpark.

Ved strandbaren Haveje er nogle elever fra Egholmskolens SFO ved at blive instrueret i dagens opgave af Jan Høgskilde, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk.

- I samler skrald ind i små grupper, og bagefter kan I bytte den fyldte skraldepose til varm cacao, siger han og bliver lidt paf, da et barn fortæller, at hun ikke kan lide varm cacao.

- Så er der heldigvis også en lille kage, siger udvalgsformanden.

Vita fra Glostrup har også meldt sig under skralde-fanerne.

- Jeg fatter simpelthen ikke, at folk bare smider alt muligt i naturen. Hvis de har taget det med herud, så kan de vel også tage det med hjem igen. Vi kunne lære noget af svenskerne - de er bedre til det, siger hun, mens hun med en gribetang fisker et papkrus ud af en busk.

Tilbage ved basen står kommunens folk og har med sirligt opsat minetape sørget for, at der bliver holdt behørig afstand, når de frivillige skraldejægere kommer for at få deres velfortjente kop cacao.

Strandoprydningen er arrangeret af Vallensbæk Kommune i et samarbejde med DGI og We Walk.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?