20. januar 2019
Kvinden blev dømt ved Retten i Glostrup.
Kvinden blev dømt ved Retten i Glostrup.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bøde: Mor gav ikke navn til sine tvillinger i tide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøde: Mor gav ikke navn til sine tvillinger i tide
Sydkysten - 08. februar 2018 kl. 14:21
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man kommer hjem fra fødegangen, skal man huske at navngive sine børn - ellers risikerer man at skulle betale en bøde.

Og det er netop, hvad der er sket for en mor fra Ishøj.

I dag, torsdag, er hun ved Retten i Glostrup blevet idømt en bøde på 1000 kroner, fordi hun ikke havde navngivet sine tvillinger inden for de seks måneder efter fødslen, som navneloven kræver.

Børnene har nu - et år efter fødslen - fået deres navn, men det vides ikke, hvorfor moren ikke fik styr på papirerne i tide - hun dukkede nemlig slet ikke op til retsmødet, fortæller anklager ved Københavns Vestegns Politi, Jannik Rasmussen, som førte sagen.

Derfor har hun fået en udeblivelsesdom.

- Det er sognene, der følger op på, om man får et navn. Hvis det ikke sker rettidigt, bliver sagen overgivet til først Statsforvaltningen og herefter til politiet, siger Jannik Rasmussen.

Da kvinden ikke var til stede, ved han heller ikke, om der blot var tale om, at hun ikke havde meldt navnene til registeret, eller om moderen rent faktisk har været meget længe om at beslutte sig for, hvad børnene skulle hedde.

Både moderen og hendes forældre har i øvrigt danskklingende navne, oplyser Jannik Rasmussen, som aldrig tidligere havde ført sådan en sag.

Navneloven indeholder i øvrigt ikke nogen bestemmelse om, at børn ender med at blive navngivet efter kongefamilien, hvis navngivningen ikke er sket inden for fristen. Dén risiko løb den 34-årige mor fra Ishøj altså ikke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk