20. april 2019
Den 17. august er det et år siden, at biografchef Farukh Olskær Saghir sammen med sit personale åbnede Nordisk Film Biografer i Waves. Foto: Jørgen Jørgensen
Den 17. august er det et år siden, at biografchef Farukh Olskær Saghir sammen med sit personale åbnede Nordisk Film Biografer i Waves. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biograf kan snart fejre 1-års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biograf kan snart fejre 1-års fødselsdag
Sydkysten - 10. august 2018 kl. 09:01
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Marx Brothers, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn og Mel Gibson. Filmkendere vil formentlig kunne sætte navne på flere af de billeder af skuespillere, der pryder væggen hos Nordisk Film Biografer i Waves.

- Der er mange klassikere, fortæller biografchef Farukh Olskær Saghir og udpeger Christopher Reeve på væggen, kendt fra filmen Superman fra 1978.

- Man bliver altid lidt halvnostalgisk, når man står og kigger på billederne i længere tid, tilføjer han.

Snart kan han kigge tilbage på biografens første år. Det sker helt præcist den 17. august, hvor han sammen med personalet kan fejre biografens fødselsdag i de lokaler, der førhen tilhørte Fitness World. Her blev træningsmaskiner og håndvægte skiftet ud med bløde biografsæder og store lærreder i biografens seks sale. Siden har populære film som "Så Længe Jeg Lever", "Coco" og "Jumanji: Welcome to The Jungle" rullet over lærredet, men selv om de var blandt de mest sete film i Waves-biografen, så har det generelle antal af besøgende ikke levet op til det forventede niveau.

- Vi har været meget forventningsfulde. Jeg synes, vi er på rette vej. Vi kan se, der kommer flere gæster, men vi kunne godt tænke os, at der er mange flere, der besøger os, siger Farukh Olskær Saghir.

Sommervarmen

Han forklarer, at varme temperaturer siden maj og et verdensmesterskab i fodbold har spillet ind i forhold til antallet af besøgende i løbet af sommeren.

- Vejret og VM har haft en stor effekt på de manglende gæster, siger han og peger på, at der også ligger en stor opgave i at gøre borgerne i området opmærksomme på, at der ligger en biograf i Waves.

- Der er stadig mange i området, der ikke ved, at der ligger en biograf her, siger han.

I løbet af det første år har biografen søsat initiativer som babybio og seniorbio, og så forsøgte personalet at give biografoplevelsen et tvist, da gyserfilmen "It", med en uhyggelig klovn i skurkerollen, rullede over lærredet. Biografchefen fortæller, at personalet havde skaffet et klovnekostume til en af de ansatte, som så satte sig midt i salen under en af fremvisningerne.

- Det skabte en del sjov og gys, men jeg tror også, at der var nogle, der blev lidt bange, fortæller biografchefen.

- Det handler om at vælge den rigtige målgruppe, og så er det op til den enkelte film, uddyber han og afslører, at en af de kommende film i biografen på samme måde er i spil til at finde kostumer til personalet for at give gæsterne en lidt anderledes biografoplevelse.