4. december 2020
Foto/Film: John Andersen
gallery icon

Se billedserie

Foto/Film: John Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Lystsejler ramte molen og gik på grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Lystsejler ramte molen og gik på grund
Sydkysten - 29. juli 2020 kl. 15:17

Uopmærksomhed var formentligt årsagen til, at en lystsejler ramte molen og gik på grund ved Hundige Havn tirsdag lige over middag.

Marinehjemmeværnets MHV 802 CARINA, med hjemhavn i Brøndby, måtte under ledelse af løjtnant Poul Henning Mathiesen sende sin gummibåd til inspektion af en båden.

Fra gummibåden kunne de se, at der ikke var nogen olieforurening, men sejlbåden stod så solidt på grund, at gummibådens 100 hestekræfters motor ikke var nok til at trække sejlbåden fri.

Senere på dagen prøvede besætningen fra CARINA at trække lystbåden fri af stensætningen og få lystsejleren på ret køl og dermed mulighed for at tømme den for vand.

Efter mange forsøg med både slæbetrosse og CARINAs kran, måtte man opgive at få lystsejleren fri af stenene og klokken 22 aften sejlede de tilbage til Brøndby Havn.

Marinehjemmeværnet løser blandt andet opgaver indenfor farvandsovervågning, søredning, sikring af havmiljøet og Host Nation Support, og de er ofte ude til grundstødninger, men ofte er det en sandbanke, båden er strandet på. Både, der støder på grund på moler er mere sjældne, da folk ofte kan se dem og derfor holder god afstand.

Marinehjemmeværnet har fartøjer liggende i 30 havne i Danmark, samt mindre indsatsfartøjer flere steder i landet.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?