30. oktober 2020
Før i tiden havde Ishøj et fælles brandvæsen sammen med Vallensbæk og Høje-Taastrup (billedet). Denne model er nu nået et skridt tættere på at blive genoplivet - men hvis det sker, vil det denne gang være med Greve på vognen også.
Før i tiden havde Ishøj et fælles brandvæsen sammen med Vallensbæk og Høje-Taastrup (billedet). Denne model er nu nået et skridt tættere på at blive genoplivet - men hvis det sker, vil det denne gang være med Greve på vognen også.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskab: Ishøj går sammen med Greve og Høje-Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskab: Ishøj går sammen med Greve og Høje-Taastrup
Sydkysten - 04. december 2018 kl. 21:34
Af Petter Becker-Jostes

Ishøj Kommune vil nu også forlade Østsjællands Beredskab og gå sammen med i hvert fald Høje-Taastrup og Greve Kommuner – måske også Vallensbæk – og danne et nyt beredskab. Det oplyser borgmester Ole Bjørstorp (S) til lokalavisen Sydkysten.

- Beslutningen skal træffes på et ekstraordinært byrådsmøde den 17. december, siger Ole Bjørstorp.

Skal kommunen kunne forlade Østsjællands Beredskab hurtigst muligt og på samme tidspunkt som de to andre kommuner, er det vigtigt, at beslutningen bliver truffet i år, da en udmeldelse af Østsjællands Beredskab skal ske med to års varsel til et årsskifte.

Tirsdag i sidste uge havde Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) inviteret sine borgmesterkolleger fra netop Ishøj, Greve og Vallensbæk til en snak om at forlade Østsjællands Beredskab og danne et nyt på tværs af de fire kommuner. Ziegler – hvis parti har absolut flertal i byrådet – har meldt ud, at han vil indstille til byrådet at udtræde af Østsjællands Beredskab, og samme beslutning er et enigt økonomiudvalgt i Greve nået frem til på sit møde mandag aften.

Tirsdag aften har Ishøj Byråd under sit ordinære møde allerede drøftet sagen under et lukket punkt, inden beslutningen altså formelt skal træffes senere på måneden. Nu er det så Vallensbæks tur til at tage stilling. Her har borgmester Henrik Rasmussen (K) sagt, at han vil drøfte sagen med sit økonomiudvalg, inden han melder noget ud offentligt. Skulle det ske, at Vallensbæk ikke går med i det nye beredskab med de tre andre kommuner, har den lille kommune umiddelbart to muligheder: At forblive i Østsjællands Beredskab – med på nuværende tidspunkt Solrød og Roskilde som de nærmeste medlemmer af samme beredskab – eller at indgå i Hovedstadens Beredskab sammen Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Rødovre og Københavns Kommuner.

Mens Michael Ziegler har gjort det klart, at han på grund af geografien ikke ser Solrød Kommune som et naturligt medlem af det nye beredskab, har Greves borgmester Pernille Beckmann sagt, at hun gerne vil have Solrød inviteret med til en dialog om fremtiden. Det spørgsmål vil Ole Bjørstorp dog ikke tage stilling til endnu.

arrow Læs også: Mister alle deltidsbrandfolk og to køretøjer
arrow Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
11. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Nyt samarbejde om beredskabet på bordet
19. december 2018 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?